Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Pandan cake

Koko Suomi leipoo: Pandan cake
Sonja Lah aht
Julkaistu 13.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kymmenennessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa Pandan cake.

Kakku

  • kananmunan keltuainen 6 kpl
  • sokeri 25 g
  • kookoskerma 120 g
  • kookosöljy 70 g
  • hieno vehnäjauho 120 g
  • pandan lehtiuute 20 - 50 g
  • kananmunan valkuainen 6 kpl
  • sokeri 75 g
  • etikka ½ tl
  • suola ½ tl

Kookoskuorrute

  • kookoskermaa n. 40 g
  • sokeria 30 g
  • kookoshiutaleita 25 g
  • voita 40 g

Koristeet

  • pähkinäiset matchakookospallot
  • kookoshiutale

Pähkinäiset matchakookospallot

  • maustamaton tuorejuusto 50 g
  • tomusokeri 50 g
  • maapähkinävoi 50 g
  • voi 20 g
  • hasselpähkinärouhe 50 g
  • matcha

Tarjoiluun

  • sabayonkastike ja eksoottisia hedelmiä

Saboyon

  • kananmuna keltuaisia 60 g
  • sokeria 100 g
  • valkoviiniä 100 g
  • eksoottisia hedelmiä

Valmistusohje

VALMISTUSAIKA:  1 tunti 15 minuuttia

TARJOILUASTIA: Sarpaneva Steel teräsvati 32 cm

+ sabayon ja hedelmät erilliseen kulhoon

VALMISTETTAVA MÄÄRÄ: 10 hlöä/1 kakku

KAKKU: Sekoita kookoskerma ja pandan. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita joukkoon kookosöljy ja jauhot. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lisää joukkoon etikka ja suola. Yhdistä seokset. Kaada 18 cm irtopohjavuokaan. Vuoraa irtopohjavuoka ulkopuolelta foliolla. Paista kakkua vesihauteessa 170 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä vähintään 30 minuuttia. Anna kakun olla hetki vuoassa ja kumoa tarjoilualustalle.

KOOKOSKUORRUTE: Sekoita ainekset kattilassa. Keitä kuorrutteeksi.

PÄHKINÄISET MATCHAKOOKOSPALLOT: Sekoita tomusokeri, pehmeä voi ja tuorejuusto. Lisää matcha, maapähkinävoi ja hasselpähkinärouhe. Jäädytä massa. Pyörittele palloiksi ja kuorruta kookoshiutaleilla. Viimeistele Pandan cake kookoskuorrutteella ja matchakookospalloilla.

SABOYON: Sekoita keltuaiset ja sokeri vispilällä. Lisää valkoviini. Valmista sabayon vesihauteessa. Jäähdytä (sekoita koko ajan). Pilko hedelmät ja kaada sabayonkastike niiden päälle. Tarjoa Sabayon erillisessä astiassa.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo