Mainos

Koko Suomi leipoo: Oopperaleivos

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps4_tekninen_2929
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa Oopperakakun valmistaminen haastaa kokeneimmatkin leipurit.

  • Kokonaisvalmistusaika: 2h
  • Annosmäärä: 8

Pohja 1

  • 110 g hasselpähkinäjauhe
  • 110 g tomusokeri
  • 30 g Valio voi
  • 3 kpl kananmunan valkuainen
  • 30 g sokeri
  • 3 kpl kananmuna
  • 45 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • ripaus suolaa

Pohja 2

  • 40 g riisimuro
  • 80 g maitosuklaa
  • 30 g Valio voi
  • ripaus suolaa

Kahvisiirappi

  • 150 ml vesi
  • 75 g sokeri
  • Nescafé pikakahvijauhe

Aprikoosihilloke

  • 50 g kuivatut aprikoosit
  • n. 170 ml vesi
  • n. 30 g sokeri

Kreemi

  • 200 g maitosuklaa
  • 10 g Nescafé pikakahvijauhe
  • 150 g Valio voi
  • 40 g fariinisokeri
  • 120 g Valio tuorejuusto

Suklaaganache (täyte ja kuorrutus)

  • n. 150 ml Valio kuohukerma
  • 150 g tumma suklaa
  • Valio voi

Koristeet

  • passionmoussepallo
  • koristekeksi
  • kultajauhe

Passionmousse

  • 2 kpl liivatelehti
  • 40 g valkosuklaa
  • 60 g passionpyre
  • 100 ml Valio vispikerma

Koristekeksit

  • 45 g sokeri
  • 10 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 10 g (sulatettu) Valio voi
  • sitruunamehu
  • sitruunankuori
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

POHJA 1: Vaahdota kanamunat (kokonaiset) ja tomusokeri. Kääntele joukkoon siivilöidyt kuivat aineet. Lisää joukkoon sulatettu voi. Vaahdota valkuaiset, lisäten sokeria vähitellen. Kääntele valkuainen muun massan joukkoon. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa. 

POHJA 2: Sulata suklaa ja voi. Puristele riisimuroja vähän pienemmäksi. Yhdistä ja sekoita raaka-aineet ja taputtele/kaulitse neliön malliseksi (1/4 uunipellistä). 

Keitä siirappimaiseksi.

APRIKOOSIHILLOKE: Pehmennä aprikoosit keittämällä sokerilla maustetussa vedessä. Lisää vettä tarvittaessa. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi.

Valmista suklaavoikreemi. 

SUKLAAGANACHE: Kiehauta kerma. Kaada pilkotun suklaan päälle. Lisää lopuksi voi ja sekoita tasaiseksi.

PASSIONMOUSSE: Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Lämmitä passionpyre ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma ja yhdistä seokset. Kaada mousse pieniin puolipallosilikonimuotteihin (tarvittaessa voit penslata muotteja valkosuklaalla). Hyydytä.

KORISTEKEKSIT: Sekoita kaikki raaka-aineet hyvin. Jäähdytä massa. Pyöritä pieniksi palloiksi ja laita leivinpaperin päälle pellille (jätä runsaasti leviämisvaraa). Paista 170 asteessa. Muotoile.

KOKOAMINEN: Jaa (leikkaa) pohja 1 neljään samankokoiseen osaan (tarvitse kolme pohjaa 1 pohjasta). Tasoita reunat, että kaikki ovat samankokoisia (riisimuropohjan tulee olla myös samankokoinen). Kokoa kakku leikkuulaudan päälle, jolloin se on helpompi liikuttaa ja leikata.

Laita ensimmäiseksi pohja 1, aprikoosihilloke, ganache, pohja 2, kahvisiirappi, aprikoosihilloke, kreemi jne. Viimeiseksi kerrokseksi (kuorrutteeksi) tulee suklaaganache, jota ei ole vaahdotettu. Käytä valokuvaa apuna täyttämisessä ja koristelussa.

Viimeistele koristeet. Leikkaa kakku kymmeneksi (10) pitkänmalliseksi leivokseksi, joista kahdeksan (8) viimeistelet kuvan mukaisesti ja laitat tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.