LEIVONTA-AIKA: 1 tunti 30 minuuttia
TARJOILUASTIA: Lautanen 31,5mm KIRKAS (kastehelmi)
VALMISTETTAVA MÄÄRÄ: 8 hlö/8 leivosta tarjolle + jäätelö
KAKKUTAIKINA: Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa kananmuna ja sokeri. Lisää maitohiiva seos vaahdon joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Anna kohota vähintään 30 minuuttia. Voitele savariinivuoat voilla ja vehnäjauhoilla. Annostele taikina savariinivuokiin (n. puoleen väliin vuokaa). Anna kohota vuoassa vähintään 30 minuuttia. Paista 200 asteessa kauniin kullan keltaisiksi. Paiston jälkeen anna savariinien hetken lepää vuoassa. Kostuta savariinit kostutusliemellä.
KOSTUTUSLIEMI: Keitä vesi ja sokerit kanelitangon kanssa. Poista kanelitanko ja lisää joukkoon rommi.
VIIMEISTELY: Viimeistele savariinit hyytelösokerilla valmistetulla pintakuorrutteella.
MASCARPONEJÄÄTELÖ: Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermamaidon joukkoon. Anna kiehahtaa. Vatkaa sokeri ja keltuaiset. Kaada keltuaisvaahto munamaidon joukkoon ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa paksuuntua. Jäähdytä seos. Lisää mascaronejuusto. Laita massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi. Mausta jäätelö annettuja raaka-aineita käyttäen.
KOKOAMINEN: Laita kostutetut ja kuorrutetut savariinit tarjoiluastialle. Annostele savariinien keskelle marinoidut marjat. Pursota pieni määrä kermavaahtoa marjojen päälle. Tarjoa savariinit mascarponejäätelön kanssa (erillinen kulho tarjoiluastian keskelle).