- 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- 2. Sekoita kulhossa sokeri, suola, rypsiöljy, omenasose ja vaniljajauhe.
- 3. Yhdistä toisessa kulhossa leivinjauhe vehnäjauhoihin.
- 4. Kaada ensin puolet jauhoista sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- 5. Lisää loput jauhoista sekä kivennäisvesi ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
- 6. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
- 7. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
- 8. Annan kakkupohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa jäähtyneestä pohjasta 4 neliön mallista palaa.
- 9. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
- 10. Sulata suklaa. Sekoita sula suklaa, kauravispi, tomusokeri, vaniljajauhe ja suola tasaiseksi. Lisää joukkoon silputut timjamit (noin ½ dl).
- 11. Jaa mousse kakun väliin tasaisesti niin, että myös päällimmäiseen kerrokseen jää moussea. Asettele mustikoita tasaisesti jokaiseen kerrokseen.
- 12. Koristele kakku mustikoilla ja timjamilla.
Makuja
Koko Suomi leipoo: Pinjan vegaaninen suklaaunelma
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 07.01.2019 20:54
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi vegaanisen suklaakakun moussella.
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton
Kakkupohja
- 3 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 2 dl omenasosetta
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 6 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 3 dl vichy-kivennäisvettä
Suklaamousse
- 4 dl kauravispikermaa
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl tomusokeria
- 0,25 tl vaniljajauhetta
- ripaus suolaa
- nippu tuoretta timjamia
Koristeluun ja kerrosten väliin
- 300 g pensasmustikoita