Koko Suomi leipoo: Marin vegaaninen Britakakku

KSL: Tämän tarjoan vegaanille Mari
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Mari leipoi vegaanisen britakakun mansikoilla ja punaherukoilla. Reseptin kakusta tulee 12 palaa.

Pohja

  • 3 dl Sirosokeria
  • 1/4 tl Suolaa
  • 150 g Sulaa rasvaa (vegaanista margariinia)
  • 250 g säilyke kikherneitä soseena
  • 1 rkl Vaniljasokeria
  • 1 rkl Leivinjauhetta
  • 6 dl Vehnäjauhoa
  • 3 dl Maustamatonta vissyä
  • vuokaspraytä voiteluun

Marenki

  • 140 g Säilyke kikherneiden lientä eli Aqua fabaa
  • 2 dl Sirosokeria
  • 1 tl Sitruunamehua
  • 1 dl Kuorellisia mantelilastuja

Täyte ja koristelu

  • 4 dl Vaahtoutuvaa soijakermaa
  • 1.5 L Tuoreita kotimaisia mansikoita
  • ¼ L tuoreita punaherukoita (pakasteet käy myös)
  • maun mukaan sokeria kerman makeutukseen

Punaherukka siirappi

  • 1.5 dl Punaherukkamehu (vahvaa ja mielellään makeuttamatonta)
  • 0.5 dl Sokeria

Valmistusohje

1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 170 asteeseen. Laita kahteen 24cm irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat vuokasprayllä.

2. Erottele kikherheet liemestä ja soseuta oikea määrä herneitä sauvasekoittimella.

3. Sulata rasva mikrossa. Sekoita kulhossa rasva, sokeri, suola, kikhernesose ja vaniljasokeri. Anna seistä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Tässä välissä laita yleiskoneeseen kikherneiden liemi vatkautumaan vispilällä ja lisää siihen vähitellen sokeria vaahtoutumisen aikana.

4. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa ja laita puolet seoksesta rasvasokeriseoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot seokseen ja viimeiseksi vissy varoen, ettei kuplat pääse karkaamaan taikinasta. Levitä taikina kahteen vuokaan tasaisesti ja levitä valmis marenki tasaisesti molempien taikinapohjien päälle ja mantelilastut molempien pohjien päälle takaisesti.

5. Paista kiertoilmalla uunissa 170 asteessa noin 30-35min, kunnes tikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa. Aqua faba marenki ei kovetu niin kovaksi kuin ranskalainen marenki.

6. Laita punaherukka siirapin ainekset pieneen kattilaan ja keitä n.15 min kunnes seos on siirappimaista. Anna siirapin jäädä jäähtymään.

7. Poista muutamaa kaunista mansikkaa lukuun ottamatta mansikoista kannat ja pilko ne viipaleiksi. Vatkaa soijakerma vaahdoksi ja mausta sokerilla maun mukaan. Laita kerma pursotuspussiin ja jääkaappiin odottamaan koristelua.

8. Ota valmiit kakkupohjat uunista ja laita ne jäähtymään pikajäähdyttimeen. Kasaa kakut kakkualustalle niin, että väliin tulee n 2/3 mansikoista, punaherukoista ja kermasta. Laita toinen kakkupohja päälle ja koristele kauniisti marjoilla, kermalla ja herukkasiirappiraidoilla.

9. Säilytä kakku kylmässä, mutta tarjoile mahdollisimman pian kauniilta kakkujalustalta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!