Koko Suomi leipoo: Kinuskikuorrutteinen donitsi

KSL: Kinuskikuorrutetut donitsit jakso 4
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson tekniikkatehtävässä leivottiin kinuskikuorrutteisia donitseja.

Donitsimassa

  • 50 g voi
  • 80 g sokeri
  • 100 g kananmuna
  • n. 450 g vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 tl kardemummaa
  • n. 1 tl sitruunan kuoriraaste
  • ½ tl suola
  • 200 g maito

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Kinuskikuorrute

  • 250 g kuohukerma
  • 100 g fariinisokeri
  • 100 g sokeri
  • 50 g valkosuklaa
  • merisuolaa muutama pyöräytys

Koristeluun

  • Suklaaströsseliä (ja tummaa suklaata)

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne massaan.

3. Lisää lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi.

4. Kaulitse taikina noin, 1,5 paksuiseksi matoksi, josta otat pyöreällä muotilla (halkaisijaltaan n. 8 cm) kokoisia paljoja. Tee reikä donitsin keskelle.

5. Kuumenna öljy 180 asteiseksi.

6. Kypsennä donitsit molemmilta puolilta rasvassa kullan ruskeiksi.

7. Valuta ylimääräinen rasva.

8. Jäähdytä.

9. Valmista kinuskikastike: Keitä kuohukerma, fariinisokeri ja sokeri kinuskiksi. Lisää lopuksi valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi niin, että suklaa sulaa. Lisää lopuksi muutama pyöräytys merisuola myllystä.

10. Kuorruta jäähtyneet donitsit kinuskikuorrutteella.

11. koristele suklaaströsselillä (ja tummalla suklaalla).

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!