Koko Suomi leipoo: Suklaa-vadelmakakku
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennen jakson kakkupäivässä leipurit saavat tehtäväkseen ohjelman tunnuksen ikonisen vadelmasuklaa-kakun
Kaakaokakkupohja
- 300 g (n. 4 ½ dl) vehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 250 g (n. 3 dl) sokeria
- 200 g (n. 2 ¼ dl) ruokokidesokeria
- ¾ tl suolaa
- 100 g (n. 2 ½ dl) kaakaojauhetta
- 150 g ranskankermaa
- 150 ml täysmaitoa
- 160 ml rypsiöljyä
- 270 ml lämmintä vettä
- 3 kpl kananmunaa
Täytteet
- vadelmamarmeladia
- 200 g vadelmaa (pakaste)
- (vettä)
- hillo-marmeladisokeria
Suklaaganache (täytteeksi ja kuorrutteeksi)
- n. 600 ml kuohukermaa
- n. 400 g tumma suklaata
- 50 g voita
- 50 g glukoosisiirappia
- (rommi)
Koristelu
- vadelmaa (tuore)
Valmistusohje
KAKKUPOHJA: Esivalmistele kaksi (2) halkaisijaltaan 20 cm kakku- tai irtopohjavuokaa. Sekoita ja siivilöi vehnäjauho, kaakaojauhe, nostatusaineet ja suola. Vaahdota kevyesti kananmuna ja sokerit. Sekoita erillisessä kulhossa ranskankerma, maito, öljy ja lämmin vesi. Yhdistä ja sekoita kaikki aineet, kaada tasaisesti kahteen kakkuvuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa kypsäksi. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoassa.
VADELMAMARMELADI: Valmista vadelmamarmeladi annettuja raaka-aineita käyttäen.
SUKLAAGANACHE: Valmista suklaaganache. Ota osa ganachesta (noin kolmasosa sivuun), josta tullee kakun päällyskuorrute. Jäähdytä ja vaahdota loppuosa (noin 2/3 osaa). Voit halutessasi maustaa rommilla.
KAKUN TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU: Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Huom. Täytä kakku samankokoisen kakkupahvin päälle, jotta sitä on helpompi siirtää.
Täytä kakku vadelmamarmeladilla ja vaahdotetulla suklaaganachella.
Kuorruta koko kakku vaahdotetulla suklaaganachella. Laita hetkeksi kylmään.
Kuorruta koko kakku päällyskuorrutteella (ei vaahdotettu ganache). Tarvittaessa lämmitä, lisää kermaa tai suklaata, jotta saat oikean koostumuksen. Kaada juokseva suklaaganache koko kakun päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku