Koko Suomi leipoo: Seepran uudet vaatteet Moussekakku

Koko Suomi leipoo: Seepran uudet vaatteet Moussekakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman 11. jaksossa kilpalijoiden tulee leipoa yllätys kakun sisälle.

Vaniljakastike

  • 300 g kermamaitoa
  • ½ vaniljatanko
  • 80 g keltuainen
  • 80 g sokeri
  • 20 g maizena

Valkosuklaatäyte

  • 1,5 dl vispikermaa
  • 125 g vaniljakastike
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 liivatetta
  • tilkka vettä

Tummasuklaatäyte

  • 1,5 dl vispikermaa
  • 125 g vaniljakastike
  • 80 g tummaa suklaata
  • 2 liivatetta
  • tilkka vettä

Kaakaoinen sokerikakkupohja

  • 5 munaa
  • 3,5 dl sokeria
  • 2,75 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita

Kostutukseen

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Mansikkamelba

  • 5 dl tuoreita mansikoita
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1rkl sokeria

Suklaakoriste

  • 100 g tummaa suklaata

Koristeluun

  • 6 dl vispikermaa
  • 4 tl vaniljakreemijauhetta
  • 250 g mascarponea
  • 1 litra tuoreita mansikoita
  • 10 kpl sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

VANILJAKASTIKE: Sekoita kaikki raaka-aineet yhteen ja keitä vaniljakastikkeeksi.

VALKOSUKLAATÄYTE: Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma, lisää vaniljakastike. Sulata suklaa ja lisää joukkoon. Lämmitä tilkka vettä höyryävän kuumaksi ja lisää puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon.

TUMMASUKLAATÄYTE: Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma, lisää vaniljakastike. Sulata suklaa ja lisää joukkoon. Lämmitä tilkka vettä höyryävän kuumaksi ja lisää puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon.

Lisää valkosuklaa- ja tummasuklaatäytettä vuorotellen irtopohjavuokaan, jotta saat aikaan seepramaiset raidat. Hyydytä jääkapissa tai pakkasessa.

KAAKAOINEN SOKERIKAKKUPOHJA: Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munasokerivaahtoon kolmessa osassa. Kääntele varovasti nuolijalla taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Jaa taikina kolmeen 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla kunnes pohjat ovat kypsät. Jäähdytä. Leikkaa yhdestä pohjasta pois juustokakun kokoinen pala rengasmuottia apuna käyttäen.

MANSIKKAMELBA: Sekoita sauvasekoittimella kulhossa.

SUKLAAKORISTE: Temperoi suklaa ja valmista koristeet.

KORISTELUUN: Kostuta kakkupohjan pohjimmainen kerros vaniljamaidolla ja levitä sen jälkeen päälle mansikkamelbaa. Nosta keskelle jähmettynyt moussekakku. Pursota reunoille kermaa sekä laita koristeeksi puolikas mansikka vuorotellen. Kun koko alimmaisen kerroksen kakun reunat on koristeltu, nosta päälle kakkupohjan keskimmäinen kerros varovasti niin, että moussekakku jää sokerikakkupohjan sisälle. Kostuta kakkupohja. Pursota jälleen kermaa kakun reunoille vuorotellen mansikoiden kanssa. Kaiverra moussekakun yläosaan pieni pyöreä malja ja täytä se mansikkamelballa. Mikäli moussekakku jää liian matalalle, voit tasoittaa pinnan kermavaahdolla. Nosta päällimmäiseksi ylin kakkupohja, niin että moussekakku jää kokonaan piiloon. Levitä kermaa ylimmän kakun päälle ja pursota reunat. Pilko mansikat siivuiksi laita kakun keskelle, lisää myös suklaakoriste.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.