Koko Suomi leipoo: Kaiketon-kakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin Kaiketon-kakku.
Kakkumassa
- (halk. 20 cm korkea irtopohjavuoka)
- 2 kypsää banaania
- 35 g kauramaitoa
- 30 g rypsiöljyä
- 60 g viikunahilloa
- 130 g sokeria
- 35 g sulaa margariinia
- 230 g gluteenitonta jauhoseosta
- 1 ½ tl xantanaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 100 g tummaa suklaata rouhittuna
Suklaamousse
- 250 g vispautuvaa soijakermaa
- 250 g laadukasta tummaa suklaata
Rommi-suklaakreemi
- 125 g soijakermaa
- 90 g laadukasta tummaa suklaata
- 20 g glukoosia
- 20 g rommia
Inkiväärillä maustetut glukoosi-sokerikeksit
- 150 g glukoosia
- 100 g sokeria
- n. 1 tl jauhettua inkivääriä
Koristelu
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
KAKKUMASSA: Soseuta banaanit, kauramaito, rypsiöljy, viikunahillo, sokeri ja sula margariini tasaiseksi massaksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita rouhittu tumma suklaa massan joukkoon ja laita irtopohjavuokaan. Paista, kunnes kakku on täydellisen kypsä ja kostea. Jäähdytä.
ROMMI-SUKLAAGANACHE: Kiehauta soijakerma ja glukoosi kattilassa, kaada suklaan päälle ja poraa tasaiseksi. Lisää rommi ja poraa. Laita kylmään jäähtymään.
SUKLAAMOUSSE: Vaahdota soijakerma. Sulata suklaa n. 50-asteiseksi. Sekoita voimakkaasti 1/3 vispatusta soijakermasta suklaan joukkoon. Nostele loput 2/3 soijakermavaahdosta suklaaseoksen joukkoon.
INKIVÄÄRILLÄ MAUSTETUT GLUKOOSI-SOKERIKEKSIT: Mittaa glukoosi ja sokeri kattilaan. Keitä seosta, kunnes se alkaa hieman ottaa väriä. Kaada seos leivinpaperin tai silikonimaton päälle jäähtymään. Anna jäähtyä kivikovaksi. Murskaa jäähtynyttä sokerikeksiä hieman käsillä ja aja tehosekoittimella hienoksi pulveriksi. Siivilöi pulveria silikonimaton päälle ohut kerros. Siivilöi hieman inkivääriä sokerijauhon päälle. Paista 180 asteisessa uunissa, kunnes sokeri on kauttaaltaan sulanut ja pitsiintynyt. Ota valmis keksi pois uunista ja jäähdytä.
KAKUN KASAAMINEN: Leikkaa pohja kolmeen osaan. Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperista pala pohjaan ja laita reunakalvot vuoan reunaan. Jaa valmis mousse siten, että mousse tulee kahteen kerrokseen pohjien väliin. Jäähdytä kakku. Vatkaa jäähtynyt rommi-suklaaganache vispilällä notkeaksi ja hieman kuohkeaksi. Laita ganache pursotinpussiin, jossa on noin 5 - 6mm halkaisijalta oleva tähtitylla. Koristele kakun pinta pursotetulla ganachella. Koristele kakun pinta ja reunat kaakaojauheella ja riko jäähtyneestä inkivääri-sokerikeksistä kauniita lastuja kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa