Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Tumman ja vaalean päärynäinen liitto - päärynäinen juustomaustekakku

Koko Suomi leipoo: Päärynäinen juustomaustekakku
Julkaistu 09.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.

Päärynäsose

  • 1 kg tuoreita päärynöitä

1 pullo makeaa/hedelmäistä valkoviiniä esim. Estrella de Murviedro

    Maustekakkuosa

    • 3 kananmunaa
    • 3 dl fariinisokeria
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl kaakaojauhetta
    • ½ tl inkivääriä
    • 2 tl kanelia
    • 1 tl kardemummaa
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 150 g creme fraichea
    • 150 g voita

    Juustokakkuosa

    • 250 g Philadelphia-tuorejuustoa
    • 75 g ranskankermaa
    • 2 rkl sitruunamehua
    • 1 dl ruokosokeria
    • 1 vaniljatanko
    • ½ dl kuohukermaa
    • reilu ½ dl perunajauhoja
    • 2 kananmunaa

    Täyte

    • 200 g tuorejuustoa
    • 250 g mascarpone
    • 3 dl kermaa
    • 2 prk vaniljarahkaa
    • 1 dl sokeria
    • 4 rkl vaniljakreemijauhetta
    • 10 kpl kumkvatteja
    • rasiallinen vadelmia (n. 20 kpl)
    • rasiallinen karhunvatukoita (n. 20 kpl)
    • 2 tuoretta päärynää
    • ½ litraa pensasmustikoita
    • 1 karambola

    Valmistusohje

    Hauduta päärynöitä viinissä n. 10 min. Soseuta päärynät ilman lientä.

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä creme fraichen ja sulatetun voin kanssa muna-sokerivaahtoon.

    Valmista juustokakku osuus. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolet siemenistä joukkoon. Sekoita. Yhdistä kuohukerma ja perunajauhot. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita hyvin.

    Kaada kuivakakkutaikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada juustokakkutaikina joukkoon ja sekoittele lastalla niin, että taikinat hieman sekoittuvat keskenään. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 30 min.

    Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut täytteen ainekset joukkoon. Täytä kakku päärynäsoseella ja kermatäytteellä. Kostuttaa voi päärynöistä jääneellä viiniliemellä. Laita täytettä myös kakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo