Koko Suomi leipoo: Tumman ja vaalean päärynäinen liitto - päärynäinen juustomaustekakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.
Päärynäsose
- 1 kg tuoreita päärynöitä
1 pullo makeaa/hedelmäistä valkoviiniä esim. Estrella de Murviedro
Maustekakkuosa
- 3 kananmunaa
- 3 dl fariinisokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- ½ tl inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 150 g creme fraichea
- 150 g voita
Juustokakkuosa
- 250 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 75 g ranskankermaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl ruokosokeria
- 1 vaniljatanko
- ½ dl kuohukermaa
- reilu ½ dl perunajauhoja
- 2 kananmunaa
Täyte
- 200 g tuorejuustoa
- 250 g mascarpone
- 3 dl kermaa
- 2 prk vaniljarahkaa
- 1 dl sokeria
- 4 rkl vaniljakreemijauhetta
- 10 kpl kumkvatteja
- rasiallinen vadelmia (n. 20 kpl)
- rasiallinen karhunvatukoita (n. 20 kpl)
- 2 tuoretta päärynää
- ½ litraa pensasmustikoita
- 1 karambola
Valmistusohje
Hauduta päärynöitä viinissä n. 10 min. Soseuta päärynät ilman lientä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä creme fraichen ja sulatetun voin kanssa muna-sokerivaahtoon.
Valmista juustokakku osuus. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolet siemenistä joukkoon. Sekoita. Yhdistä kuohukerma ja perunajauhot. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita hyvin.
Kaada kuivakakkutaikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada juustokakkutaikina joukkoon ja sekoittele lastalla niin, että taikinat hieman sekoittuvat keskenään. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 30 min.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut täytteen ainekset joukkoon. Täytä kakku päärynäsoseella ja kermatäytteellä. Kostuttaa voi päärynöistä jääneellä viiniliemellä. Laita täytettä myös kakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku