Kuumenna vesi, voi ja suola kattilassa kiehuvaksi. Laita levy pienelle, kaada sekaan jauhot ja sekoita noin minuutin ajan kovasti. Ota kattila pois liedeltä ja anna taikinan hieman jäähtyä. Lisää sokeri ja vatkaa sitten sähkövatkaimella muna kerrallaan taikinaan. Mausta vaniljajauheella.
Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (wilton M1). Kuumenna öljy kattilassa 180°-185° ja pursota 10cm pituisia tankoja suoraan öljyyn. Katkaise tangot saksilla. Paista 4-5 tankoa kerrallaan kunnes ne ovat kullanvärisiä ja rapeita. Ota tangot reikäkauhalla kattilasta ja laita talouspaperin päälle. Pyörittele tangot kaneli-sokeriseoksessa.
Laita kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet, laita siemenet ja tanko kerman sekaan. Lisää kanelitanko, pestyn appelsiinin kuoripalat ja pala chiliä (älä pilko). Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada siivilän läpi paloitellun suklaan päälle. Sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää vähän suklaata jos dippi on liian vetelää.