MasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan resepti
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.
Ainekset
- 500 g kermaa
- 250 g sokeria
- 240 g keltuaista
- 500 g turkkilaista jogurttia
- 2,5 g liivatetta
- 50 g kahvinpapuja
- 300 g sokeria
- 300 g tumma suklaata
- 300 g voita
- 6 kpl kananmunaa
- 50 g kaakaojauhetta
- 1 dl kermaa
- 1 dl muskovadosokeria
- 100 g tumma suklaata
- 200 g sokeria
- 25 g kahvinpapuja
Valmistusohje
Kiehauta kerma kattilassa ja lisää kahvinpapuja. Anna maustua 15minuuttia ja siivilöi kahvipavut pois. Liota liivatteet kylmässä vedessä kunnes ovat pehmeitä ja purista ylimääräiset vedet pois. Kaada siivilöity kerma muna-sokeriseoksen päälle ja takaisin kattilaan, lämmitä 82 asteeseen ja sekoita kylmä jogurtti joukkoon. Laita jäätelökoneeseen pyörimään ja jäädytä kunnes siitä saa kauhalla palloja.
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa yhteen ja sekoita vaahdon joukkoon. Siivilöi vielä kaakaojauhe joukkoon, sekoita hyvin ja kaada muotteihin tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 160 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, riippuen vuoan tai muotin koosta, jätä sisältä vähän löysäksi. Jätä jäähtymään.
Laita 200g sokeria kattilaan ja kastele vedellä. Lisää mukaan kahvinpavut, mutta siivilöi ne pois ennen kun asteita on 100, ettei kahvi pala. Lämmitä 121 asteiseksi ja sekoita voimakkaasti pallovatkaimella kunnes se muuttuu muruksi, jäähdytä.
Kiehauta kerma ja sokeri kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon nokare voita ja jätä odottamaan esille laittoa.
Koristele brownie suklaa-kahvi murulla, punaherukoilla ja tee päälle jäätelöpallo ja kaada päälle kinuskikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku