Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos jäähtyneen taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Seoksen pitää olla jäähtynyt jotta taikinasta tulee ilmavaa ja pursottaminen on helppoa.
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräksisessä kattilassa 170-180 asteeseen. Siirrä taikina pursotinpussiin.
Pursota taikinasta pienen tähtityllan läpi peukalon paksuisia noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn.
Katkaise taikinatangot esimerkiksi saksien avulla. Voit halutessasi myös muotoilla tankoja kuten haluat mutta tee se ennen taikinan laittamista öljyyn.
Paista kerrallaan noin 3-5 munkkitankoa noin 1,5 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi.
Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat tangot öljyyn paistumaan.
Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Voit jättää halutessasi churrot ilman sokeria ja kanelia.
Sulata suklaa vesihauteessa. Halkaise chili pituus suunnassa, poista siemenet ja hienonna. Lisää chili ja suola suklaaseokseen.
Sulata myös loput suklaasta ja lisää siihen kaneli ja raastettu sitruunan kuori.
Vinkkinä: Chilistä kannattaa poistaa siemenet jos ei pidä kovin tulisesta. Kannattaa aluksi laittaa vähitellen chiliä jos kokonaisen chilin käyttö arveluttaa. Tarjoile churrot chilisuklaadipin kera tai sellaisenaan.