Koko Suomi leipoo: Tommin churrot ja miedosti tulinen kastike
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Tommi leipoi maukkaita churroja ja teki niille miedosti tulisen kastikkeen.
Churrot
- 2 1/2 dl vettä
- 100 g voita
- 1/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 tl sitruunankuorta raastettuna
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
- 1 dl sokeria
- 1 tl kanelia
Dippi 1
- 75 g sulatettua tummaa suklaata
- 1 punainen chili
- Ripaus suolaa
Dippi 2
- 75 g sulatettua tummaa suklaata
- ripaus kanelia
- muutama tl raastettua sitruunan kuorta
Valmistusohje
Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos jäähtyneen taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Seoksen pitää olla jäähtynyt jotta taikinasta tulee ilmavaa ja pursottaminen on helppoa.
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräksisessä kattilassa 170-180 asteeseen. Siirrä taikina pursotinpussiin.
Pursota taikinasta pienen tähtityllan läpi peukalon paksuisia noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn.
Katkaise taikinatangot esimerkiksi saksien avulla. Voit halutessasi myös muotoilla tankoja kuten haluat mutta tee se ennen taikinan laittamista öljyyn.
Paista kerrallaan noin 3-5 munkkitankoa noin 1,5 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi.
Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat tangot öljyyn paistumaan.
Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Voit jättää halutessasi churrot ilman sokeria ja kanelia.
Sulata suklaa vesihauteessa. Halkaise chili pituus suunnassa, poista siemenet ja hienonna. Lisää chili ja suola suklaaseokseen.
Sulata myös loput suklaasta ja lisää siihen kaneli ja raastettu sitruunan kuori.
Vinkkinä: Chilistä kannattaa poistaa siemenet jos ei pidä kovin tulisesta. Kannattaa aluksi laittaa vähitellen chiliä jos kokonaisen chilin käyttö arveluttaa. Tarjoile churrot chilisuklaadipin kera tai sellaisenaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa