Koko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairit
Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.
Taikina
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1,75 dl vettä
- 60 g voita
- 2 kananmunaa
Täyte
- 2 sitruunaa + 1 sitruunan kuori
- 3 dl tomusokeria
- 2 kananmunaa
- 75 g voita tai margariinia
Kuorrute
- 100 g valkosuklaata
- keltaista pastaväriä
Voikreemi
- 100 g voita
- 200 g tomusokeria
Koristeluun
- raastettua sitruunankuorta
- nippu sitruunamelissaa
- voikreemiä
Valmistusohje
TAIKINA: Lämmitä vesi ja voi kattilassa. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Kun voi on sulanut veden sekaan, lisää jauhoseos ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Siirrä monitoimikoneeseen, anna jäähtyä hetki ja vatkaa sitten munat seokseen yksi kerrallaan. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota tähtityllalla n. 7-8 cm mittaisia taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista (200) 175 asteessa n. 35-40 min. Jäähdytä.
TÄYTE: Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut (1 dl). Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja munat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon. Sekoita sileäksi.
KUORRUTE: Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä ja lisää tippa keltaista pastaväriä.
VOIKREEMI: Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
KORISTELU: Koristele eclairit muutamalla voikreemipursotuksilla, sitruunankuorenpalalla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa