Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Kukkii se perunakin kukkaniityllä – Eevan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps8_annos_EEVA_kuva_juuli_aschan_001
Julkaistu 02.11.2023 15:46

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kpl purjoa
  • 200 g puikulaperunaa
  • 2 kpl blue kongo perunaa
  • 3 kpl kiinteää perunaa
  • 3 rkl muikunmätiä
  • 1 savoykaalia
  • 1 kpl lila porkkana
  • 1 kpl oranssi porkkana
  • 1 kpl keltainen porkkana
  • 200 g voita
  • 2 dl maito a
  • 5 dl kermaa
  • Suolaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 kpl sitruunaa

Valmistusohje

Kuori puikulaperunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa purjon valkoiset osat, pese veden alla ylimääräiset mullat pois ja leikkaa pieneksi. Sulata voi kattilassa, lisää purjot ja kuullota hetki. Lisää perunat ja kuullota. Lisää valkoviini ja redusoi kunnes puolet jäljellä. Lisää kerma ja keitä kypsäksi. Aja tehosekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan. Ohenna tarvittaessa maidolla ja tarkasta maku. Mausta sitruunanmehulla ja tarvittaessa suolalla.

Keitä pikkeliliemi, 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kuori porkkanat, leikkaa mandoliinilla ohueksi ja laita porkkanat pikkeliliemeen marinoitumaan.

Kuori blue kongo peruna ja viipaloi mandoliinilla ohueksi. Kaada kiehuva vesi perunan päälle, anna kypsyä noin 10 minuuttia ja siivilöi. Kuivaa ja friteeraa 160 asteissa öljyssä rapeaksi. Mausta suolalla.

Stanssaa kiinteästä perunasta kiekko. Katso että kiekot ovat samankokoisia ja paksuisia. Paista öljyssä ja lisää voita. Kun voi on ruskistunut, lisää kasvisliemi kunnes ¾ osaa perunasta peittyy. Kypsennä kunnes perunasta menee veitsi läpi. Mausta suolalla.

Revi savoijinkaalista lehdet irti, stanssaa, laita vakuumiin suolan, voin ja valkoviinin kanssa. Kypsennä sirkulaattorilla 85-asteessa n. 20 minuuttia. Poista pussista, paista nopeasti pannulla ja mausta tarvittaessa suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef