MasterChef: Kukkii se perunakin kukkaniityllä – Eevan resepti
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.
Ainekset
- 2 kpl purjoa
- 200 g puikulaperunaa
- 2 kpl blue kongo perunaa
- 3 kpl kiinteää perunaa
- 3 rkl muikunmätiä
- 1 savoykaalia
- 1 kpl lila porkkana
- 1 kpl oranssi porkkana
- 1 kpl keltainen porkkana
- 200 g voita
- 2 dl maito a
- 5 dl kermaa
- Suolaa
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl sokeria
- 5 dl kasvislientä
- 1 kpl sitruunaa
Valmistusohje
Kuori puikulaperunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa purjon valkoiset osat, pese veden alla ylimääräiset mullat pois ja leikkaa pieneksi. Sulata voi kattilassa, lisää purjot ja kuullota hetki. Lisää perunat ja kuullota. Lisää valkoviini ja redusoi kunnes puolet jäljellä. Lisää kerma ja keitä kypsäksi. Aja tehosekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan. Ohenna tarvittaessa maidolla ja tarkasta maku. Mausta sitruunanmehulla ja tarvittaessa suolalla.
Keitä pikkeliliemi, 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kuori porkkanat, leikkaa mandoliinilla ohueksi ja laita porkkanat pikkeliliemeen marinoitumaan.
Kuori blue kongo peruna ja viipaloi mandoliinilla ohueksi. Kaada kiehuva vesi perunan päälle, anna kypsyä noin 10 minuuttia ja siivilöi. Kuivaa ja friteeraa 160 asteissa öljyssä rapeaksi. Mausta suolalla.
Stanssaa kiinteästä perunasta kiekko. Katso että kiekot ovat samankokoisia ja paksuisia. Paista öljyssä ja lisää voita. Kun voi on ruskistunut, lisää kasvisliemi kunnes ¾ osaa perunasta peittyy. Kypsennä kunnes perunasta menee veitsi läpi. Mausta suolalla.
Revi savoijinkaalista lehdet irti, stanssaa, laita vakuumiin suolan, voin ja valkoviinin kanssa. Kypsennä sirkulaattorilla 85-asteessa n. 20 minuuttia. Poista pussista, paista nopeasti pannulla ja mausta tarvittaessa suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku