MasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.
Ainekset
- 1 kpl ankka
- 4 kpl granny smith omenoita
- 4 kpl honey crisp omenoita
- 4 kpl luumua
- 1 kpl bataatti
- 0,2 dl kasvislientä
- Hienoa merisuolaa
- Hienoa mustapippuria
- 0,5 dl punaista maitoa
- 0,3 dl kuohukermaa
- 250 g voita
- 7 kpl kanttarelleja
- 1 kpl valkosipulin kynsi
Valmistusohje
Valmista omena-bataattipyre. Aloita kuumentamalla kattilassa täysmaito. Kuutio bataatit joukkoon ja kypsennä. Lisää joukkoon yksi valkosipulin kynsi. Lisää loppuvaiheessa kuutioitua granny smith omenaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun bataatti sekä omena on kypsää niin kaada seos tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon täysmaitoa. Maista ja mausta tarvittaessa.
Pilko luumut sekä honey crisp omenat pieneksi kuutioksi. Lisää kattilaan voita ja pilkotut hedelmät mukaan. Paista niin, että hedelmät soseutuvat ja muodostuvat glazeksi.
Tee ankan nahkapuoleen viiltoja. Paista nahkapuoli alaspäin pinnat kiinni. Laita paistomittarin kanssa uuniin, niin että sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä 10 min.
Paista toisella pannulla kanttarelleista nesteet pois ja mausta suolalla.
Lisää glazea ankan paistinrasvan sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kasvislientä ja redusoi hieman nestettä pois. Laita lusikallinen voita joukkoon ja sakeuta kastiketta paksummaksi. Lisää kastike kastikepannuun odottamaan annoksen valmistumista.
Pleittaa annos niin että laitat pyrettä lautasen pohjalle, leikkaa ankasta siivu ja aseta pyreen päälle. Lisää annoksen sivulle kanttarelleja sekä omenaviipaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"