MasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin resepti

MasterChef_EPS13_annos_ANTTI_kuva_juuli_aschan_sveins_7728

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Ainekset

  • 1 kpl ankka
  • 4 kpl granny smith omenoita
  • 4 kpl honey crisp omenoita
  • 4 kpl luumua
  • 1 kpl bataatti
  • 0,2 dl kasvislientä
  • Hienoa merisuolaa
  • Hienoa mustapippuria
  • 0,5 dl punaista maitoa
  • 0,3 dl kuohukermaa
  • 250 g voita
  • 7 kpl kanttarelleja
  • 1 kpl valkosipulin kynsi

Valmistusohje

Valmista omena-bataattipyre. Aloita kuumentamalla kattilassa täysmaito. Kuutio bataatit joukkoon ja kypsennä. Lisää joukkoon yksi valkosipulin kynsi. Lisää loppuvaiheessa kuutioitua granny smith omenaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun bataatti sekä omena on kypsää niin kaada seos tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon täysmaitoa. Maista ja mausta tarvittaessa.

Pilko luumut sekä honey crisp omenat pieneksi kuutioksi. Lisää kattilaan voita ja pilkotut hedelmät mukaan. Paista niin, että hedelmät soseutuvat ja muodostuvat glazeksi.

Tee ankan nahkapuoleen viiltoja. Paista nahkapuoli alaspäin pinnat kiinni. Laita paistomittarin kanssa uuniin, niin että sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä 10 min. 

Paista toisella pannulla kanttarelleista nesteet pois ja mausta suolalla. 

Lisää glazea ankan paistinrasvan sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kasvislientä ja redusoi hieman nestettä pois. Laita lusikallinen voita joukkoon ja sakeuta kastiketta paksummaksi. Lisää kastike kastikepannuun odottamaan annoksen valmistumista.

Pleittaa annos niin että laitat pyrettä lautasen pohjalle, leikkaa ankasta siivu ja aseta pyreen päälle. Lisää annoksen sivulle kanttarelleja sekä omenaviipaleita. 

Parhaat ruokaohjelmat