MasterChef Suomi: Koulun kalakeitto 2.0, Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.
Ainekset
- 1 kirjolohi
- Valkopippuria
- Hienoa merisuolaa
- Mustapippuria
- Pala fenkolia
- 2 sipulia
- Borges oliiviöljyä
- 2 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 2 dl valkoviiniä
- Voita paistamiseen
- 2 dl kuohukermaa
- ½ punttia tilliä
Valmistusohje
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Fileoi kirjolohi. Pese ruoto, poista kidukset ja laita kattilaan veden (1 l) kanssa. Lisää sipuli, pala fenkolia, valkopippuria ja suolaa. Keitä lientä ilman kantta noin 45 minuuttia.
Kuori ja kuutioi pieniksi tasareunaisiksi nopiksi 2 perunaa, porkkana ja palsternakka. Ota talteen reunapalat. Pyöritä oliiviöljyssä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pellille ja laita uuniin 225 c noin 20 minuuttia.
Kuori ja kuutioi sipuli. Laita tyhjään kattilaan oliiviöljyä, kuutioidun sipulin ja porkkanan, perunan ja palsternakan reunapalat. Freesaa, lisää n. 2 dl valkoviiniä ja anna kiehua hetki. Siivilöi joukkoon kalaliemi, keitä kasaan ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja tarkista maku.
Nypi ruodot pois kalasta ja leikkaa annospalat. Paista kalafileet nahkapuoli alaspäin voissa kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Aja sauvasekoittimella ½ tiilipuntti ja 1 dl öljyä sekaisin. Valuta kankaan läpi. Mausta suolalla.
Aseta vihannesnopat lautasen pohjalle, kala päälle, valuta öljy reunoille ja liemi lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka