Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Silakkapihvit, perunamuusi, mäti-tillikastike ja marinoitua fenkolia, Markun resepti

Päivän_kala-18
MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

Ainekset

  • 500 g kokonaisia silakoita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • Järvikylän tilliä
  • suolaa
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 100 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl Creme fraichea
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 tl sitruunanmehua
  • tilliä
  • 2 rkl muikunmätiä
  • 1 fenkoli
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Valmistusohje

Perkaa silakat ja poista ruodot. Mausta fileen pinnat suolalla ja tillisilpulla. Laita kaksi filettä vastakkain. Sekoita jauhot keskenään. Pyörittele pihvit jauhoissa. Paista pihvit voissa kypsäksi. Mausta suolalla.

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Valuta ja anna perunoiden kuivua höyryssä. Puserra perunat kulhoon ja lisää voi. Anna voin sulaa. Lämmitä kerma kiehuvaksi. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi ja mausta suolalla.

Pilko tilli silpuksi. Lisää kaikki ainekset paitsi mäti kulhoon ja anna maustua 30 min. Lisää mäti kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. 

Viipaloi mandoliinilla fenkolista ohuita viipaleita. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja anna hetki jäähtyä. Lisää fenkolit ja anna maustua vähintään 30 min.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit