MasterChef VIP: Täytettyjä broilerin rintafileitä ja yrttinen fetapasta – Minna Kuukan resepti
MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.
Pastataikina
- 400 g Durumjauhoja
- 4 kpl Kananmunia
- 2 kpl Kananmunan keltuaisia
- 1 tl Suolaa
- 1 rkl Oliiviöljyä
Maustetahna pastalle
- 100 g Fetajuustoa
- 2 ruukkua Korianteria
- 1 oksa Basilikaa
- 1 kpl Jalopeno
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1 tl Dijon sinappia
- 1 rkl Hunajaa
- 1 tl Sambal Oelek Chilitahnaa
- Pippuri
- Suola
Broileri
- 2 kpl Broilerin rintafileitä
- 1/2 kpl Paprika, punainen
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 50 g Basilikatuorejuustoa
- Pippuri
- Suola
Valmistusohje
Valmista pasta. Vaivaa raaka-aineista tasainen pastataikina. Laita jääkaappiin lepäämään noin 15 minuutiksi. Valmista haluamasi mallista pastaa pastakoneella. Keitä suolavedessä noin 2 - 4 minuuttia.
Valmista maustetahna. Aja kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi maustetahnaksi. Kuullota maustetahnaa öljyssä pannulla. Sekoita keitetyn pastan joukkoon.
Valmista broileri. Valmista muista raaka-aineista paitsi broilerista maustetahna sauvasekoittimella. Leikkaa broilerin fileisiin tasku ja täytä se maustetahnalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita täytetyt broilerin rintafileet vakuumipussiin ja kypsennä 65 asteisessa sirkulaattorissa noin 45 minuuttia.
Kokoa annos. Koristele syötävillä kukilla ja yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras