MasterChef VIP: Täytettyjä broilerin rintafileitä ja yrttinen fetapasta – Minna Kuukan resepti

MC2020VIP_EP10_Finaali_Annoskuva_Paaruoka_Minna_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.

Pastataikina

  • 400 g Durumjauhoja
  • 4 kpl Kananmunia
  • 2 kpl Kananmunan keltuaisia
  • 1 tl Suolaa
  • 1 rkl Oliiviöljyä

Maustetahna pastalle

  • 100 g Fetajuustoa
  • 2 ruukkua Korianteria
  • 1 oksa Basilikaa
  • 1 kpl Jalopeno
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1 tl Dijon sinappia
  • 1 rkl Hunajaa
  • 1 tl Sambal Oelek Chilitahnaa
  • Pippuri
  • Suola

Broileri

  • 2 kpl Broilerin rintafileitä
  • 1/2 kpl Paprika, punainen
  • 1/2 kpl Chili, punainen
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 50 g Basilikatuorejuustoa
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Valmista pasta. Vaivaa raaka-aineista tasainen pastataikina. Laita jääkaappiin lepäämään noin 15 minuutiksi. Valmista haluamasi mallista pastaa pastakoneella. Keitä suolavedessä noin 2 - 4 minuuttia.

Valmista maustetahna. Aja kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi maustetahnaksi. Kuullota maustetahnaa öljyssä pannulla. Sekoita keitetyn pastan joukkoon.

Valmista broileri. Valmista muista raaka-aineista paitsi broilerista maustetahna sauvasekoittimella. Leikkaa broilerin fileisiin tasku ja täytä se maustetahnalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita täytetyt broilerin rintafileet vakuumipussiin ja kypsennä 65 asteisessa sirkulaattorissa noin 45 minuuttia.

Kokoa annos. Koristele syötävillä kukilla ja yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!