MasterChef VIP: Friteerattua kanan sisäfilettä, teryakikastiketta ja sushiriisiä – Miska Haakanen resepti
MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Kana
- 300 g Kanan sisäfilettä
- 1,5 dl Vehnäjauhoja
- 2 kpl Kananmunia
- 2 dl Pankojauhoja
- 4 dl Syväpaistoöljyä
- Suola
Teryaki-kastike
- 1,5 dl Soijaa
- 2 cm Inkivääriä
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 rkl Sokeria
- 2 tl Misotahnaa
- 3 rkl Vettä
Riisi
- 2 dl Sushiriisiä
- 2 rkl Riisiviinietikkaa
- Suola
Valmistusohje
Valmista teryaki-kastike. Hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä hiljalleen paksuksi kastikkeeksi noin 5 - 10 minuuttia.
Valmista kanat. Laita vehnäjauho, rikottu kananmuna ja pankojauhot erillisiin astioihin. Kuivaa kanan sisäfileet talouspaperilla. Pyörittele ensin vehnäjauhoissa. Sitten kananmunissa ja lopuksi suolalla maustetuissa pankojauhoissa. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Laita valmiit kananpalat kuivumaan talouspaperin päälle. Pyörittele friteeratut kanat teryaki-kastikeessa juuri ennen tarjoilua.
Valmista sushiriisi. Pese riisi 3 kertaa kylmällä vedellä. Valmista paketin ohjeenmukaisesti. Mausta etikalla ja suolalla. Kokoa annos. koristele hienonnetulla kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa