MasterChef VIP: Lihapullia kookosliemessä – Volin resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Lihapullat
- 400 g Jauhelihaa, nauta
- 4 rkl Maitoa
- 1/2 rkl Korppujauhoja
- 1 kpl Sipuli
- 2 kpl Valkosipulinkynsiä
- 1 tl Kurkuma, jauhettu
- 1 tl Kaneli, jauhettu
- 1 tl Koriante, jauhettu
- 2 tl Chilirouhe
- 2 rkl Öljyä
- 2 rkl Voita
Kookosliemi
- 3 dl Kookosmaito
- 4 dl Kanalientä
- 1 kpl Lime
- 1 kpl Sitruunaruoho
- 5 cm Inkivääriä
- Suola
Valmistusohje
Valmista lihapullat. Sekoita maito ja korppujauhot keskenään. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet chilirouheen kanssa pannulla. Sekoita kaikki raaka-aineet jauhelihan joukoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele valmiista jauhelilihamassasta isoja lihapullia. Paista valmiit lihapullat voissa pannulla.
Valmista kookosliemi. Murskaa sitruunaruoho, kuori inkivääri pala ja purista limestä mehut kattilaan. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja anna hautua keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla.
Kokoa annos. Koristele hienoksi raastetun limenkuorella ja tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa