Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef VIP: Naudan ulkofilepihviä, tomaattipataa, paahdettuja vihanneksia ja kvinoaa – Joel Harkimon resepti

MC2020VIP_EP04_Annoskuva_Joel_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 23.03.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.

Naudan ulkofilepihvi

  • 400 g Naudan ulkofilettä
  • 3 rkl Voita
  • Pippuri
  • Suola

Tomaattipata

  • 1 kpl Sipuli
  • 1 tlk Kokonaisia luumutomaatteja
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Paprikajauhe
  • Kanelia
  • Kurkuma
  • Suola

Kvinoa

  • 1,5 dl Kvinoaa
  • Kasvislientä
  • Suola

Paahdetut vihannekset

  • 1 kpl Paprika
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 rkl Öljyä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista tomaattipata. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää loput raaka-aineet ja keitä kasaan. Murskaa kokonaisen luumutomaatit. Mausta lopuksi suolalla.

Valmista kvinoa. Keitä kvinoa kasvisliemessä paketin ohjeidenmukaisesti. Mausta suolalla.

Valmista pihvit. Leikkaa ulkofileestä kaksi pihviä. Paista pinnat kiinni voissa pannulla. Mausta pippurilla ja suolalla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa kunnes sisälämpömittari on 54 astetta. Anna vetäytyä folion alla.

Valmista vihannekset. Pilko vihannekset haluttuun muotoon. Pyörittele öljyssä ja paahda 220 asteisessa uunissa noin 8 - 12 minuuttia. Mausta suolalla.

Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef