MasterChef VIP: Naudan ulkofilepihviä, tomaattipataa, paahdettuja vihanneksia ja kvinoaa – Joel Harkimon resepti
MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Naudan ulkofilepihvi
- 400 g Naudan ulkofilettä
- 3 rkl Voita
- Pippuri
- Suola
Tomaattipata
- 1 kpl Sipuli
- 1 tlk Kokonaisia luumutomaatteja
- 2 rkl Oliiviöljyä
- Paprikajauhe
- Kanelia
- Kurkuma
- Suola
Kvinoa
- 1,5 dl Kvinoaa
- Kasvislientä
- Suola
Paahdetut vihannekset
- 1 kpl Paprika
- 1 kpl Porkkana
- 1 rkl Öljyä
- Suola
Valmistusohje
Valmista tomaattipata. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää loput raaka-aineet ja keitä kasaan. Murskaa kokonaisen luumutomaatit. Mausta lopuksi suolalla.
Valmista kvinoa. Keitä kvinoa kasvisliemessä paketin ohjeidenmukaisesti. Mausta suolalla.
Valmista pihvit. Leikkaa ulkofileestä kaksi pihviä. Paista pinnat kiinni voissa pannulla. Mausta pippurilla ja suolalla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa kunnes sisälämpömittari on 54 astetta. Anna vetäytyä folion alla.
Valmista vihannekset. Pilko vihannekset haluttuun muotoon. Pyörittele öljyssä ja paahda 220 asteisessa uunissa noin 8 - 12 minuuttia. Mausta suolalla.
Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku