Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Olutjuustokeitto

olutjuustokeitto
Testaa makoisa olutjuustokeitto vaikka pääsiäispöytään.Jyri Ojaluoma
Julkaistu 16.04.2025 07:48

MTV LIFESTYLE

Olutjuustokeitto on osa Pienpanimoliiton puheenjohtajan Jyri Ojaluoman olut ruoanlaitossa -pääsiäismenuta, joka esiteltiin Huomenta Suomessa huhtikuussa 2025.

Ainekset

  • 2 kpl sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 85 g voita
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 7 1/2 dl kasvislientä
  • 3 1/3 dl belgityylistä IPA- olutta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 250 g cheddaria
  • suolaa ja mustapippuria

Pinnalle

  • 2 viipaletta saaristolaisleipää tai limppua
  • Ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Pieni sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa, lisää sitten voi, anna sulaa ja sekoita sipulien kanssa tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita niin, että ne ruskistuvat kullanruskeiksi. Lisää kasvisliemi, olut ja kerma. Sekoita hyvin ja kiehauta, vähennä sitten keskilämmölle. Anna porista noin 15 minuuttia.

  2. Raasta juusto, vähennä lämpö miedolle ja sekoita juusto keittoon vähän kerrallaan. Soseuta keitto sileäksi, maista ja mausta.

  3. Kuutioi leipä ja paista leipäkrutongit pannulla öljyssä. Tarjoa keitto krutonkien ja silputun ruohosipulin kera, juomaksi esim. Kanavan panimon belgi-IPAa.

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen