Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Karitsanlihapullapata oluella

karitsapullapata
Karitsanlihapullat aateloidaan herkullisella kastikkeella. Jyri Ojaluoma
Julkaistu 15.04.2025 14:27

MTV LIFESTYLE

Karitsanlihapullapata oluella on osa Pienpanimoliiton puheenjohtajan Jyri Ojaluoman olut ruoanlaitossa -pääsiäismenuta, joka esiteltiin Huomenta Suomessa huhtikuussa 2025.

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa ja korianteria
  • paistamiseen öljyä

Tomaattikastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 300 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 1–2 dl vehnäbock olutta esimerkiksi Hailuodon panimon vehnäbock
  • 1/2 dl tomaattisosetta
  • 2 rkl tummaa ruokosokeria
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria maun

Lisäksi

  • fetajuustoa
  • hienonnettua korianteria
  • murskattua cashew-pähkinää

Valmistusohje

  1.  Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja mausteet öljyssä pannulla pehmeiksi. Laita seos kulhoon ja anna hieman jäähtyä. Lisää jauheliha sekä suola, pippuri ja yrtit. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Pyörittele mureketaikinasta pieniä lihapullia ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai paista öljyssä pannulla käännellen.

  3. Valmista kastike. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää joukkoon hienonnettu punasipuli ja murskattu valkosipulinkynsi. Kuullota muutama minuutti. Pilko ja lisää joukkoon kirsikkatomaatit. Lisää desi vettä, olut, tomaattisose ja mausteet kattilaan. Anna kastikkeen kiehua 10–15 minuuttia.

  4. Painele tomaatteja haarukalla hieman murskaksi ja nostele kastikkeen joukkoon lihapullat. Anna vielä muhia 10-15 min miedolla lämmöllä. Ripottele annoksen päälle murskattua cashew-pähkinää, fetajuustoa ja hienonnettua korianteria.

Tuoreimmat aiheesta

Karitsaa