Roseebooli
Virvoittava hedelmäinen booli tekee kauppansa elokuisissa illanistujaisissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 appelsiinia
- 1 l mansikoita
- 2 litraa roséviiniä (samppanja tai kuohuviinikin käy)
- 2 l Pommac-virvoitusjuomaa
- 3 sitruunan mehut
- runsaasti jäitä
- iso kourallinen mintunlehtiä
Valmistusohje
Poista appelsiineista kuoret ja valkoinen, hedelmälihaa suojaava nahka. Leikkaa appelsiinit irti lohkoina.
Poista mansikoista kannat ja puolita. Purista sitruunoista mehu.
Kaada juomat riittävän isoon boolimaljaan. Lisää appelsiinit, mansikat, sitruunamehu ja jäät. Viimeistele mintunlehdillä.
Halutessasi voit terästää boolin kirkkaalla viinalla: vodkalla, Koskenkorvalla, Bacardilla jne. Tarjoile jäiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka