Kesäinen raparperibooli
Julkaistu
Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina 28.5.24 vieraillut baarimestari ja drinkkiguru Greta Grönholmin kesäisen raparperiboolin voit valmistaa myös alkoholittomana versiona.
- Annosmäärä: 10
Ainekset
- 20 cl raparperilikööriä
- 20 cl mansikkalikööriä
- 1 plo proseccoa
- 40 cl Russian tai Red Soda -mixeriä
- 20 cl itsetehtyä raparperimehua
- 1–2 verigreipin mehu (tuorepuristettu)
Alkoholiton versio
- 1 plo raparperinmakuista alkoholitonta tisleetä (Mocktells Rhubarb-Cranberry flavor non-alcoholic spirit)
- 1 plo alkoholitonta kuohuviiniä
- 40 cl Russian tai Red Soda -mixeriä
- 20 cl itsetehtyä raparperimehua
- 1–2 verigreipin mehu (tuorepuristettu)
- Jos boolista haluaa kirpeämpää, niin joukkoon voi myös laittaa limen tai sitruunan mehua oman maun mukaan.
Raparperimehun ohje
- 2 l raparperia
- 2 l vettä
- 1–2 dl sokeria
Valmistusohje
Sekoita ainesosat keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka