Seljankukkabooli
Sitruksinen seljankukkabooli on täydellinen juoma rapujuhlien tervetulijaismaljaksi. Jättämällä boolista pois alkoholin, seljankukkajuoma on ihana pirskahteleva kesäpäivänraikastaja, jonka kruunaavat kauniit koristellut jääpalat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 0,5 l seljankukka-mehutiivistettä
- 0,5 l vodkaa
- 1,5 l kirkasta sitruunalimua (esim. Sprite)
- 1,5 l kivennäisvettä
Jääpaloihin
- limeä
- vadelmia
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
Laita kaikki booliaineet hyvissä ajoin jääkaappiin viilenemään. Valmista jääpalat.
Laita jokaiseen jääpalamuottiin pala limeä, yksi vadelma ja sitruunamelissan lehti. Valuta päälle vesi ja jäädytä. Iso booli pysyy paremmin viileänä isoilla jääpaloilla, eikä booli silloin vetisty niin nopeasti. Ison jääpalan saat kokoamalla koristeet vaikkapa pestyyb jogurttipurkkiin ja jäädyttämällä sen.
Valmista booli juuri ennen tarjoilua isoon kannuun tai boolimaljaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka