Sekoita munat, lisää neste ja jauhot, johon leivinjauhe, chilijauhe ja suola on sekoitettu. Vatkaa taikina sileäksi.
Taikinan kuuluu olla paksua, mutta pursotettavaa. Kuumenna rasva laakeassa padassa, ole varovainen. Voit kokeilla öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Sen tulee ruskistua kauniisti, mutta ei palaa.
Upota öljyyn 2–3 tippaleipämuottia tai säilyketölkkejä, joista kansi ja pohja on poistettu tai käytä isoja metallisia keittokauhoja muotteina. Kaada taikina pursotuspussiin, jossa on 4 mm:n suorareikäinen metallinen kuumuutta kestävä tylla. Pursota pussista taikinaa ohuena nauhana ristiin rastiin rasvassa oleviin muotteihin niin, että tyllan metallinen reikäpää on juuri ja juuri rasvan alla. Riittää kun pursotat ”verkkoa” melko harvakseltaan ja hitaasti. Muotin/tölkin/kauhan reunat estävät taikinan leviämisen. Paista vaaleanruskeiksi molemmin puolin. Nosta tippaleivät reikäkauhalla valumaan paksun talouspaperin päälle.
Ripottele jäähtyneille tippaleiville chilijauhetta ja suolaa. Nauti mieluiten samana tai seuraavana päivänä. Jos säilytät tippaleipiä, säilytä ne kuivassa paikassa, etteivät tippaleivät sitkisty. Tarjoile vappuherkkujen kanssa.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy