Helppo bataattilaatikko-ohje

Bataattilaatikko
Myllyn Paras

Bataattilaatikko on helppo valmistaa ja lempeän kermainen ja siirappinen laatikko maistuu yleensä kaikille joulupöydän vieraille! Bataatti tuo myös vaihtelua perinteisiin laatikoihin ja sen hieman makeahko maku sopii erityisen hyvin yhteen suolaisen kinkun tai kalkkunan kanssa. Bataattilaatikkoa ei mausteta yhtä perinteisen jouluisasti, kuin esimerkiksi lanttulaatikkoa, joten se sopii erinomaisesti ruokapöytään myös muulloin, kuin jouluna.

Bataattilaatikko-ainekset

  • 2 bataattia (1 kg)
  • 350 g puikulaperunoita
  • 1 sipuli
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • ½-¾ dl siirappia
  • 1 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl Myllyn Paras Korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ¾ tl rouhittua valkopippuria

Pinnalle

  • 20 g voita
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Kuori ja pilko bataatti, perunat sekä sipuli. Keitä kasvispalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Valuta keitinvesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää siirappi, kerma, kananmunat, korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kaada seos isoon uunivuokaan tai kahteen pieneen. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita voisiivuja pinnalle. Valuta siirappiraidat päälle ja viimeistele pinta korppujauhoilla.

Paista bataattilaatikkoa uunissa 175 asteessa 60–70 minuuttia.

Anna laatikon vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.