Kotitalousopettaja Arja Elina Laineen herkullisessa jälkiruoassa on ideoitu käyttöä ”jämille”, joita ei suinkaan kannata jättää syömättä, saati heittää pois.
Ainekset
- 4:lle korkeisiin laseihin, esim. 4 kpl jalallista viinilasia
- n. 4 dl jäähtynyttä riisipuuroa
- 200 g sitruunarahkaa (1tlk)
- ½ dl sukaattia (50 g)
- 1 rkl sitruunamehua
- n. 4 dl jäähtynyttä sekahedelmäkiisseliä
- n. 2 dl piparimurua
Pinnalle
- murskattuja pipareita
- sukaattia
Valmistusohje
Sekoita jäähtyneen riisipuuron joukkoon rahka, sukaattipalat ja sitruunamehu.
Murskaa pipareita pieneksi muruksi monitoimikoneessa, morttelissa tai leivinpaperin päällä kaulimen alla.
Laita juoma- tai viinilaseihin kerroksittain aineksia: ensin kerros sekahedelmäkiisseliä, sitten kerros riisi-rahkaa ja kerros piparimurua. Toista sama niin, että pinnalle tulee piparimurua ja sukaattia koristeeksi. Tarjoile heti tai säilytä jälkiruokia viileässä ennen tarjoilua.
Vinkki: Aikuisten jälkiruoka-annoksien sekahedelmäkiisselin voi maustaa pienellä määrällä rommia tai likööriä.
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa