Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

Itsenäisyyspäivän-Blue-Velvet--kakku_1479797227
Julkaistu 02.12.2016 09:06

MTV LIFESTYLE

Kotitalousopettaja Arja Elina Laineen Blue Velvet -kakku on sininen muunnos klassisesta täyteläisestä Red Velvet -kakusta. Blue Velvet -kakku sopii hyvin itsenäisyyspäivään.

Ainekset

  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita puolet jauhoseoksesta vaahtoon. Sekoita sulatetut mustikat taikinaan. Lisää kookoshiutaleet ja loppu jauhoseos sekä jäähtynyt sula rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi. Lisää varovasti elintarvikeväriä, jotta saat sinisen kakkupohjan. Kaada taikina reunalliselle isolle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä pinta tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min. Kumoa leivinpaperille, jolle on levitetty sokeria. Anna jäähtyä.
  • Valmista valkoinen vaahto vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto ja sokerit. Leikkaa kakkutaikinalevy neljään osaan eli noin 15 x 15 cm neliöiksi. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle vaahtoa ja halutessa mustikoita. Nosta toinen levy päälle, kostuta, levitä mustikoita ja vaahtoa. Tee kolmas ja neljäs kerros samoin. Levitä vaahtoa vielä kakun päälle ja ympärille lastan avulla tasoittaen.
  • Koristele sinisin koristein kauniiksi. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.
  • Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy

Valmistusohje

nelikerroksinen suorakaiteenmallinen täytekakku (15 x 15 cm)

2                    munaa

2         dl        sokeria

4         dl        Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja

2          tl        leivinjauhetta

2          tl        vaniljasokeria

2         dl        mustikoita (kotimaisia, pakaste)

1         dl        kookoshiutaleita

150      g        sulatettua voita tai kookosöljyä

n. 1      tl        sinistä elintarvikeväriä (Oetker, nestemäinen)

Valkoinen vaahto:

2         dl        vaahtoutuvaa kermaa

200      g        maustamatonta tuorejuustoa

400      g        vaniljarahkaa

½         dl        tomusokeria

2          tl        vaniljasokeria

(Lisäksi:

5         dl        mustikoita)

Kostutus:

1-1½   dl        maitoa tai laktoositonta maitojuomaa

1          tl        vaniljasokeria

Pinnalle:

2 dl     sinivalkoisia ranskalaisia pastilleja (Panda perinteinen) tai sinivalkoisia koristerakeita tai makeisia

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras