Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi
Kotitalousopettaja Arja Elina Laineen Blue Velvet -kakku on sininen muunnos klassisesta täyteläisestä Red Velvet -kakusta. Blue Velvet -kakku sopii hyvin itsenäisyyspäivään.
Ainekset
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita puolet jauhoseoksesta vaahtoon. Sekoita sulatetut mustikat taikinaan. Lisää kookoshiutaleet ja loppu jauhoseos sekä jäähtynyt sula rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi. Lisää varovasti elintarvikeväriä, jotta saat sinisen kakkupohjan. Kaada taikina reunalliselle isolle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä pinta tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min. Kumoa leivinpaperille, jolle on levitetty sokeria. Anna jäähtyä.
- Valmista valkoinen vaahto vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto ja sokerit. Leikkaa kakkutaikinalevy neljään osaan eli noin 15 x 15 cm neliöiksi. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle vaahtoa ja halutessa mustikoita. Nosta toinen levy päälle, kostuta, levitä mustikoita ja vaahtoa. Tee kolmas ja neljäs kerros samoin. Levitä vaahtoa vielä kakun päälle ja ympärille lastan avulla tasoittaen.
- Koristele sinisin koristein kauniiksi. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.
- Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Valmistusohje
nelikerroksinen suorakaiteenmallinen täytekakku (15 x 15 cm)
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita (kotimaisia, pakaste)
1 dl kookoshiutaleita
150 g sulatettua voita tai kookosöljyä
n. 1 tl sinistä elintarvikeväriä (Oetker, nestemäinen)
Valkoinen vaahto:
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g vaniljarahkaa
½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(Lisäksi:
5 dl mustikoita)
Kostutus:
1-1½ dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
2 dl sinivalkoisia ranskalaisia pastilleja (Panda perinteinen) tai sinivalkoisia koristerakeita tai makeisia
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa