Mainos

Nyhtökaura-joulutortut

Nyhtökaura-joulutortut_1479797223

Nyhtökaurasta voi valmistaa joulun 2016 trendiherkkua, nyhtökauratorttuja!

Ainekset

  • 16-20 kpl
  • 1 pkt Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (1 kg) tai 2 pkt x 500 g
  • tai 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)

Täyte

  • 2–3 rkl rypsiöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 250 g Nyhtökauraa (maustamatonta)
  • 1 punainen chilipaprika (10 cm)
  • 1 iso punainen paprika
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl roseepippuria
  • ½-1 tl juustokuminaa
  • 200 g kaura-ranskankermaa (Oatly Ruokaan Fraiche)

Valmistusohje

Levitä jäiset taikinalevyt leivinpaperin päälle  uunipellille sulamaan.

Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Kuori sipuli ja hienonna se. Paahda sipulia pannulla öljyssä hetki. Pilko nyhtökauraa pienemmäksi, hienonna chilipaprika ja kuutioi paprika. Lisää nämä pannulle ja paista hetki miedolla lämmöllä, mausta hyvin. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kaura-hapankermavalmiste.

Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Laita 2 lusikallista täytettä tortun keskelle: täytettä saa olla runsaasti. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kulmat keskelle yhteen kostutetuin sormin. Voit myös tehdä kukanmuotoisia torttuja: tee viillot taikinakulmiin, laita täyte keskelle, nosta kulmakaistaleet ylös keskelle ja nipistä yhteen kostutetuin sormin.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Tarjoile kuumina tai lämmitettyinä vegaanisena vaihtoehtona pikkujoulu- tai joulupöydässä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!