Levitä jäiset taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille sulamaan.
Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Kuori sipuli ja hienonna se. Paahda sipulia pannulla öljyssä hetki. Pilko nyhtökauraa pienemmäksi, hienonna chilipaprika ja kuutioi paprika. Lisää nämä pannulle ja paista hetki miedolla lämmöllä, mausta hyvin. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kaura-hapankermavalmiste.
Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Laita 2 lusikallista täytettä tortun keskelle: täytettä saa olla runsaasti. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kulmat keskelle yhteen kostutetuin sormin. Voit myös tehdä kukanmuotoisia torttuja: tee viillot taikinakulmiin, laita täyte keskelle, nosta kulmakaistaleet ylös keskelle ja nipistä yhteen kostutetuin sormin.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kauniin ruskeiksi.
Tarjoile kuumina tai lämmitettyinä vegaanisena vaihtoehtona pikkujoulu- tai joulupöydässä.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy