Perjantai on meillä aina kalapäivä ja kun uusi tortillaprässi huuteli korkkaamistaan, oli luonteva illallisvalinta kuhatacot. Erinomaiset niistä tulikin itsetehdyllä salsalla ja nopealla marinadilla. Kaiken tekee varsin nopsaan ja lopputulos saa kaupan tuotteet näyttämään halvoilta jäljitelmiltä.
KUHATACOT
4 hlölle
500 g kuhafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)
1 limen mehu
1 tl chilijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 jalapeno
muutama korianterioksa hienonnettuna
0,5 dl kasviöljyä
salsaa (resepti alla)
tortilloja (resepti)
Tacon höysteeksi myös esim.
mieleistä chilikastiketta
creme fraichea
korianteria
punasipulia
kevätsipulia
Sekoita ainekset keskenään ja kaada kalan päälle. Anna marinoitua 20 min. Tee sillä välin salsa. Grillaa tai paista kala kypsäksi (ei ylikypsäksi). Aseta kalaa tortillan päälle ja lisää mukaan salsaa ja muita höysteitä ja iske kiinni.
Tomaattisalsa
2 rkl kasviöljyä
4 isoa kypsää tomaattia, palasteltuna
1 punasipuli, hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 chiliä oman maun ja saatavuuden mukaan, esim. jalapeno, hienonnettuna
1 rkl chipotle-kastiketta (kaupan kamaa)
1 rkl oreganoa
muutama korianterioksa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Kuumenna pannu tai kattila keskilämmölle. Lorauta pohjalle kasviöljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kuullota minuutti. Lisää mukaan tomaatit ja chilit ja anna poreilla hiljakseen 20 min. Lisää loput ainesosat ja anna hautua vielä 10 min. Tarkista maku.