Nyt on komea! Suomen ennätystä hipova jättitaimen tarttui Arin kalastusporukan syöttiin – katso videolta, miten kala saatiin ylös

Nyt on komea! Suomen ennätystä hipova jättitaimen tarttui Arin kalastusporukan syöttiin 1:14
Katso video: Arin kalaporukka onnistui nappaamaan jättitaimenen Ruotsissa.

Suomalainen kalastusporukka onnistui narraamaan miltei Suomen ennätystä vastaavan kokoisen järvitaimenen Keski-Ruotsista.

Kouvolalainen Ari Udd on parhaillaan vuotuisella kalastusreissulla viiden hengen kaveriporukalla Keski-Ruotsissa sijaitsevalla Vänern-järvellä. 

Nuohoojamestarin tehtävistä eläkkeellä oleva, ahkera kalastaja, Udd lähetti kalastusreissultaan MTV Uutisten toimitukseen huomiota herättävän kuvan, jossa mies itse pitelee käsissään 9,9 kilon taimenta. 

Uddin kalastusporukan saama taimen lähentelee Suomen järvitaimenen ennätystä eli 10,42 kiloa. Ennätyskala on saatu vuonna 2014 Inarinjärvellä, selviää Kalatalouden keskusliiton tilastosta.

Salakka houkutti taimenta

Udd kertoo heidän venekuntansa ennätystaimenen nousseen järvestä tiistaina pitkän uurastuksen jälkeen yhteistyöllä. Joskus tärppejä eli kalan nappaamista syöttiin joutuu odottelemaan useammankin tunnin. 

Tunnelma muuttui veneessä, kun yhtäkkiä veneen sivuplaanari alkoi pakittaa. Kala oli napannut raksivieheeseen, jossa käytettiin salakkaa syöttinä.

– Sitten oli kipparin väsytysvuoro ja kipparin ottaessa vavan käteen ja pideltyään sitä hetken, hän totesi vaan, että nyt taitaa olla aika komea kala kiinni, Udd kertoo puhelimitse. 

Ryhmä sai lopulta kalan veneeseen, vaikka sen karkaaminenkin oli lähellä. 

– Saatiin se ylös ja silloin oli sellainen fiilis kuin Suomi olisi voittanut maailmanmestaruuden. Huuto oli kova, Udd kuvailee.

Tilanteesta kuvatulla videolla välittyy venekunnan riemu. 

– Nyt on komea!

"Vaatii pitkäjänteisyyttä"

Aikaisemmilla reissuilla veneeseen on saatu jopa 18 kiloinen saalis, mutta huippusuoritukset vaativat aina paljon työtä. 

– Vaatii pitkäjänteisyyttä, kovaa harjoitustyötä ja tiimityöskentelyä, jotta tämä on täydellistä, Udd sanoo. 

Vuotuiset kalastusreissut hoituvat Uddin mukaan tiimityönä. Hän itse vastaa kokin tehtävästä, kun muut ryhmäläiset laittavat kalat vakuumiin.

– Meillä on hyvä porukka, jolla tehdään vuotuinen kalareissu, kun vielä ei pääse Suomessa uistelemaan jäiden vuoksi. Täältä se kalastuskausi lähtee käyntiin, Udd toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat