50 miljoonan euron imuri! Nämä tunaroinnit maksoivat ManUlle jopa jatkopaikan – "En tiedä, mitä hänen päässään liikkui"

MTV Urheilun asiantuntija Antti Niemi demonstroi: tämä meni pieleen Manchester Unitedin vapaapotkutyöskentelyssä 1:44
MTV Urheilun asiantuntija Antti Niemi demonstroi: tämä Andre Onanalla meni pieleen Galatasarayn 1–2-kavennusmaalissa.

Manchester Unitedin kamerunilaisvahdin André Onanan virheet Mestarien liigan lohkovaiheen toiseksi viimeisellä kierroksella pelatussa Galatasaray-ottelussa maksoivat englantilaisseuralle jopa jatkopaikan.

Viime kesänä Interistä yli 50 miljoonalla eurolla viisivuotiseen sopimukseen hankittu Onana, 27, on puhuttanut läpi kauden epävarmoilla otteillaan. Keskiviikkoiltana Istanbulissa Onana hörppäsi Galatasarayn kaksi ensimmäistä osumaa ja tarjosi kolmannessakin Kerem Aktürkoglulle täysin vapaan etukulman, johon sijoittaa turkkilaisisäntien tasoitusmaalin.

United johti ottelua 2–0 ja 3–1, mutta joutui siis lopulta tyytymään tasapeliin.

Onanan otteet puhuttivat MTV Urheilun Mestarien liiga -studiossa, jossa ottelua oli kommentoimassa muun muassa entinen huippuvahti Antti Niemi.

Tuo olisi ollut ihan peruspallo, jos hän olisi vain malttanut pikkuisen ja katsonut, mitä pallolle tapahtuu. Se olisi tullut aika lailla suoraan kohti. En tiedä, mitä hänen päässään tuossa liikkui. Hän on kuitenkin aika kokenut maalivahti. Miksi hän lähtee tuonne muurin taakse ottamaan niitä askeleita, Niemi hämmästeli Onana toimintaa Galatasarayn 1–2-kavennusmaalissa.

Niemen analyysi katsottavissa kokonaisuudessaan tämän jutun pääkuvana olevalta videolta.

2–3-kavennusmaalissa Onanan virhe oli vieläkin räikeämpi, kun hän itse kauhoi Hakim Ziyechin vapaapotkun verkkoon.

– Sen luokan hörppäys, että ihan turhaan päästettiin Gala 3–3:een, Mika Väyrynen hämmästeli.

– Katsoessani maalin mietin, miksi hän ei halua vangita palloa kahdella kädellä. Miksi hän lähtee yhdellä kädellä? Mihin hän olisi pallon työntänyt tuollaisesta asennosta? Vaikka yrittäisin tuota, olisi vaikea saada se takaviistoon vasemmalle. Fakta on se, että United hävisi tänään pisteitä maalivahtipelin takia, Niemi sanoi.

Galatasarayn 2–3-kavennus ja 3–3-tasoitus ovat katsottavissa tämän jutun lopussa olevasta maalikoosteesta.

Unitedilla on viidestä lohkovaiheen ottelusta koossa neljä pistettä. Kuudennen ja viimeisen ottelunsa United pelaa jatkopaikan jo varmistanutta Bayern Müncheniä vastaan kotonaan. A-lohkon jumbosijalla olevan joukkueen on tuolloin pakko voittaa, eikä sekään riitä, jos pisteen edellä olevat FC Kööpenhamina ja Galatasaray pelaavat keskinäisessään jotain muuta kuin tasapelin.

Voittamalla Galatasarayn United olisi ollut lohkossa toisena, pisteen edellä FC Kööpenhaminaa ja kaksi pistettä edellä Galatasarayta. Tällöin voitto Bayernista olisi taannut jatkopaikan, ja se olisi ollut mahdollinen myös tasapelillä.

Maalikooste: Galatasaray - Manchester United 6:32
Maalikooste: Galatasaray ja Manchester United viihdyttivät kuudella maalilla – United-vahti André Onana töpeksi jälleen

 

Lue myös:

    Uusimmat