Boris-myrsky riepottelee Eurooppaa: Neljä kuollut Romaniassa, paikoin luvassa lumikinoksia

Eri puolilla Keski-Eurooppaa varaudutaan parhaillaan kaatosateisiin ja tulviin. Boris-myrsky riepottelee muun muassa Itävaltaa, Tshekkiä, Unkaria, Romaniaa ja Slovakiaa.

Boris on tuonut mukanaan erittäin kosteaa ja lämmintä ilmaa, joka Alppeihin törmätessään saa aikaan sateita. Alpeilla sateet tulevat osittain lumena. Joillekin vuoristoseuduille povattiin jopa toista metriä korkeita kinoksia.

Romaniassa pelastusviranomaiset kertoivat ainakin neljän ihmisen kuolleen Galatin alueella maan itäosassa.

Kymmeniä ihmisiä pelastettiin tulvavesien saartamista kodeista ainakin parilla kymmenellä alueella Romaniassa. Pelastusviranomaiset julkaisivat videon, jossa näkyi tulvan alle jääneitä taloja Tonavan rannalla sijaitsevassa kylässä.

Useat joet tulvivat Puolassa

Tshekissä oli lauantaihin mennessä annettu korkeimman tason tulvavaroitus jo liki neljällekymmenelle paikkakunnalle, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Tshekin pääkaupungissa Prahassa kaupungin tulvavalleja korotettiin ja ihmisten pääsy jokiäyräille estettiin. Myös Prahan eläintarha suljettiin.

"Tilanne vaikuttaa hyvin pahalta"

Puolassa maan sisäministeri Tomasz Siemoniak sanoi Tshekin rajan läheisyydessä olevien Morowin ja Glucholazyn kaupunkien tilanteen olevan vaarallinen.

Glucholazyssä jokiveden pinta oli lauantaina jo kaksi metriä turvarajan yläpuolella, ja jokea lähellä olevilla kaduilla sijaitsevien talojen asukkaat oli jouduttu evakuoimaan.

– Tilanne vaikuttaa hyvin pahalta. Ennusteet joen veden pinnan noususta ovat huonoja, Siemoniak sanoi.

Siemoniakin mukaan ainakin neljä jokea oli lauantaina vaarassa tulvia yli äyräidensä niin, että ne uhkasivat useita kaupunkeja.

Puolan pääministeri Donald Tusk vakuutti kuitenkin, että paniikkiin ollut aihetta. Sadoittain sotilaita on Tuskin mukaan komennettu valmiuteen auttamaan tulvatorjunnassa.

Lue myös:

    Uusimmat