Älä unohda suojata itseäsi kevätauringolta! Tästä tiedät, onko aurinkorasvasi vielä käyttökelpoinen

Aurinkorasva kestää tavallisesti vuoden verran. Jos "parasta ennen" -päiväystä ei purkista löydy tai muisto ostopäivästä on kaikonnut, pitää luottaa aisteihinsa.

Miten UV-säteily vaikuttaa ihoon? Katso yllä olevalta videolta, miltä ihon alaiset vauriot näyttävät ja miten niitä voi hoitaa.

Kevätauringon loimottaessa taivaalta houkutus lähteä ulkoilemaan kasvaa. Ihon suojaamista ei tule kuitenkaan unohtaa, sillä talven jälkeen ihon ultraviolettisäteilyltä suojaava sarveiskerros on heikoimmillaan.

Aurinkorasva onkin syytä kaivaa kaapista. Mutta mistä tietää, sisältääkö kylpyhuoneen hyllyllä nököttävä purkki vielä käyttökelpoista tavaraa?

Milloin rasva on ostettu?

Aurinkorasvat on tavallisesti suunniteltu säilymään 12 kuukautta. Edellisen vuoden jämiä on siis turvallista käyttää vain, jos ne on ostettu keväällä.

Jos purkkiin kirjattu parasta ennen -päiväys on erääntynyt, aurinkorasvaa ei tule levittää iholleen.

Mikäli päiväystä ei lue pakkauksessa, kannattaa luottaa aisteihinsa. Huomatessaan aurinkorasvan värissä, koostumuksessa tai hajussa muutoksia, sitä ei pidä pistää iholleen. Seuraavaan ostamaansa aurinkorasvaan on hyvä jatkoa varten kirjoittaa ostopäivä.

Vanhentunut rasva on tehoton ja ihoa ärsyttävä

Vanhentunutta aurinkorasvaa ei tule käyttää. Se ei todennäköisesti suojaa auringolta, minkä vuoksi palamisriski kasvaa. Lisäksi viimeisen käyttöpäivänsä ylittänyt kosmetiikka voi ärsyttää ihoa.

***


Lue myös:

    Uusimmat