Aleksander Barkovin Florida kutkuvassa tilanteessa – mittava etu luo maukkaan asetelman: "Sama juttu meillä nyt"

Aleksander Barkov kertoo valmentajansa käänteen tehneistä sanoista ennen ratkaisevaa NHL-finaalia 2:51
Aleksander Barkov kertoo valmentajansa käänteen tehneistä sanoista ennen ratkaisevaa NHL-finaalia.

Florida Panthers voitti Stanley cupin ja voi hyvin jatkaa NHL:n kärkikahinoissa pitkään. Florida on saanut kiinintettyä tärkeitä runkopelaajiaan pitkiin sopimuksiin. Osavaltion suotuisa verotus helpottaa huippupelaajien haalimista.

Floridan kesän merkittävimmät kiinnitykset ovat olleet Sam Reinhart ja Anton Lundell, jotka solmivat pitkät ja rahakkaat jatkosopimukset. Molemmat olivat suuressa roolissa Panthersin matkalla kohti mestaruutta. 

Joukkueen kapteeni Aleksander Barkov iloitsee jatkosopimuksista.

On todella iso juttu, ja aina kun pystyy varsinkin pitkäksi aikaa pitämään saman rungon, millä on tullut menestytstä. Se on se juttu, mitä enemmän tuollaisa pelaajia on, ketkä ovat käyneet saman asian läpi, Barkov tuumi MTV Urheilun haastattelussa.

Kuten Tampa (mestaruus 2020 ja 2021) ja Colorado (mestaruus 2022) ovat olleet pitkän aikaa yhdessä, ja muut, jotka ovat menestyneet, se on sama juttu meillä nyt.

Barkov hehkuttaa estoitta 57 maalia runkosarjassa iskenyttä Reinhartia ja pudotuspeleissä 24 otteluun tehot 3+14=17 iskenyttä Lundellia.

– "Lunkka" on sentteri, joten ei hirveästi olla päästy pelaamaan samaan aikaan kentällä, mutta hän on todella iso osa joukkuetta. Pleijareissa hän nousi ihan uudelle tasolle ja pelasi uskomattoman kevään. Todella iso syy, miksi voitettiin Stanley cup, Barkov sanoo.

Reinhart pelasi melkein koko kauden samassa ketjussa. Hän auttoi mua todella paljon, otti aloituksia hänen puoleltaan, tapettiin jäähyjä samaan aikaan. Ylivoimaa, alivoimaa, kaikki tärkeimmät hetket hän on ollut jäällä. Hieno juttu, että saatiin pidettyä nuo, ja toivottavasti saadaan pidettyä sama runko mahdollisimman pitkään.

Reinhart, 28, teki floridalaisseuran kanssa kahdeksanvuotisen sopimuksen, joka tuo hänelle 69 miljoonan dollarin tulot. Lundellin kuusivuotisen sopimuksen arvo puolestaan on 30 miljoonaa.

Floridan mestaruus jatkoi NHL:ssä vallalla olevaa trendiä. Viidestä viime vuosien Stanley cup -mestarista ainoastaan Colorado Avalanchen kotiosavaltiossa maksetaan osavaltion tuloveroa. Vuoden 2023 mestari Vegas sekä vuosien 2020 ja 2021 mestari Tampa Bay tulevat Floridan tapaan osavaltioista, joissa ei kyseistä veroa tunneta. Ero korkeamman verotuksen osavaltioihin on huima.

Esimerkiksi Reinhart maksaa uuden sopimuksensa myötä Floridassa vuosittaisesta 8,625 miljoonan dollarin ansioistaan veroja 3,15 miljoonaa dollaria vuodessa. Esimerkiksi Kaliforniassa maksettavaa kertyisi vuositasolla 1,1, Torontossa 1,4  ja New Yorkissa 1,5  miljoonaa dollaria enemmän. Sopimus Floridan kanssa tuo näin Reinhartille kahdeksan vuoden sopimuskauden aikana jopa 12 miljoonaa dollaria enemmän kuin koviten verottavissa osavaltioissa.

Etu alemman verotuksen osavaltioiden seuroille on selkeä. Seurat voivat maksaa pelaajille pienempää palkkaa ja silti näiden käteen jäävä osuus on sama kuin korkeamman verotuksen osavaltioissa. Samalla palkkakaton alle jää enemmän tilaa muille kovapalkkaisille pelaajille.

Barkov sanoo, että pelaajat tiedostavat verotuksen tuomat hyödyt.

Tietysti on se etu, että pystyy pitämään ja vertailemaan, että pystymme pitämään sinut tuolla hinnalla ja jos menistit tuonne, tuo olisi se oikea hinta, Barkov pyörittelee. 

Luulen, että se vaikuttaa vähän tai aika paljonkin. Mutta onneksi en ole manageri, onneksi olen vain pelaaja, eikä tarvitse noita asioita miettiä.

Lue myös:

    Uusimmat