Alina Tomnikovin menu

kokkisota_kausi_2_jakso_2_annoskuvat_päätehtävä_harri_syrjänen_alina_tomnikov_annos_1_preview
Julkaistu 16.11.2017 13:34

MTV VIIHDE

Alina Tomnikovin ostoskassin sisällöstä valmistui hunajapaahdettu broilericarpaccio perunapannukakulla, kalkkuna omeletti, Mummon muusi brandade, tomaatti-ruohosipulimunakas sekä vadelmarahka.

Alinan ostokset:

  • 1 pkt (125g) pisaratomaatteja
  • 1 prk (200g) laktoositonta maitorahkaa
  • 1 pss irtokarkkeja (vadelma- ja lakritsiveneet)
  • 1 pss perunamuusijauhetta
  • 1 pkt (150g) hunajapaahdettua broilerinleikettä
  • 1 pss (200g) pakastevadelmia

Hunajapaahdettu broilericarpaccio perunapannukakulla

  • 10 siivua broilerileikettä
  • 60 g pisaratomaatteja
  • oliiviöljyä
  • timjamia
  • valkosipulia
  • soijakastiketta

Pilko tomaatit ja sekoita öljyn, soijan, valkosipulin ja timjamin kanssa. Anna maustua 20 minuuttia. Asettele leikkeleet lautaselle ympyräksi, laita sen keskelle perunapannukakku ja sen päälle tomaattiseos.

Perunapannukakku muusijauheesta

  • 2 dl maito
  • 1 dl vehnäjauho
  • 1 muna
  • 3 rkl perunamuusijauhoa
  • Soijakastiketta
  • Öljy

Vatkaa keskenään maito, muna ja muusi. Lisää vähän öljyä ja soijaa.

Paista pannulla paksuja "lettuja" öljyssä.

Kalkkunaomeletti

kokkisota_kausi_2_jakso_2_annoskuvat_päätehtävä_harri_syrjänen_alina_tomnikov_annos_5_preview

  • 2 munaa
  • Pari siivua broilerileikettä
  • Soijakastiketta

Riko kananmunat kippoon, pilko joukkoon pari siivua broilerinleikettä. Lisää tilkka kuohukermaa ja soijakastiketta. Paista pannulla öljyssä omeletiksi.

Mummon muusi brandade

kokkisota_kausi_2_jakso_2_annoskuvat_päätehtävä_harri_syrjänen_alina_tomnikov_annos_3_preview

  • 1 pss muusijauhetta
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Valkosipulin kynsi

Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli muusijauheeseen. Paista n. 200 asteessa, noin 5 minuuttia ja tarjoa lisukkeena.

Tomaatti-ruohosipulimunakas

kokkisota_kausi_2_jakso_2_annoskuvat_päätehtävä_harri_syrjänen_alina_tomnikov_annos_4_preview

  • 2 munaa
  • 30 g pisaratomaatteja
  • Muutama varsi Ruohosipulia
  • 1 tl soijakastiketta
  • Mustapippuria
  • Kermaa
  • Soijaa
  • Öljyä

Riko kananmunat kippoon. Lisää joukkoon pieni tilkka kermaa ja soijaa. Pilko joukkoon pisaratomaatteja ja lisää hieman mustapippuria, paista omeletti öljyssä pannulla. Koristele lopuksi ruohosipulilla.

Vadelmarahka

kokkisota_kausi_2_jakso_2_annoskuvat_päätehtävä_harri_syrjänen_alina_tomnikov_annos_6_preview

  • 200 g pakastevadelmia
  • 200 g laktoositonta maitorahkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sokeria
  • Muutama vadelmavene koristeeksi

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pilko vadelmaveneet ja koristele annos niillä.

Yllätys Amuse Bouche

kokkisota_kausi_2_jakso_2_annoskuvat_päätehtävä_harri_syrjänen_alina_tomnikov_annos_2_preview

Viipaloi pari pisaratomaattia

Viipaloi päälle 1–2 mustaa lakuvenettä