Alina Tomnikovin ostoskassin sisällöstä valmistui hunajapaahdettu broilericarpaccio perunapannukakulla, kalkkuna omeletti, Mummon muusi brandade, tomaatti-ruohosipulimunakas sekä vadelmarahka.
Alinan ostokset:
- 1 pkt (125g) pisaratomaatteja
- 1 prk (200g) laktoositonta maitorahkaa
- 1 pss irtokarkkeja (vadelma- ja lakritsiveneet)
- 1 pss perunamuusijauhetta
- 1 pkt (150g) hunajapaahdettua broilerinleikettä
- 1 pss (200g) pakastevadelmia
Hunajapaahdettu broilericarpaccio perunapannukakulla
- 10 siivua broilerileikettä
- 60 g pisaratomaatteja
- oliiviöljyä
- timjamia
- valkosipulia
- soijakastiketta
Pilko tomaatit ja sekoita öljyn, soijan, valkosipulin ja timjamin kanssa. Anna maustua 20 minuuttia. Asettele leikkeleet lautaselle ympyräksi, laita sen keskelle perunapannukakku ja sen päälle tomaattiseos.
Perunapannukakku muusijauheesta
- 2 dl maito
- 1 dl vehnäjauho
- 1 muna
- 3 rkl perunamuusijauhoa
- Soijakastiketta
- Öljy
Vatkaa keskenään maito, muna ja muusi. Lisää vähän öljyä ja soijaa.
Paista pannulla paksuja "lettuja" öljyssä.
Kalkkunaomeletti
- 2 munaa
- Pari siivua broilerileikettä
- Soijakastiketta
Riko kananmunat kippoon, pilko joukkoon pari siivua broilerinleikettä. Lisää tilkka kuohukermaa ja soijakastiketta. Paista pannulla öljyssä omeletiksi.
Mummon muusi brandade
- 1 pss muusijauhetta
- 2 rkl Oliiviöljyä
- Valkosipulin kynsi
Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli muusijauheeseen. Paista n. 200 asteessa, noin 5 minuuttia ja tarjoa lisukkeena.
Tomaatti-ruohosipulimunakas
- 2 munaa
- 30 g pisaratomaatteja
- Muutama varsi Ruohosipulia
- 1 tl soijakastiketta
- Mustapippuria
- Kermaa
- Soijaa
- Öljyä
Riko kananmunat kippoon. Lisää joukkoon pieni tilkka kermaa ja soijaa. Pilko joukkoon pisaratomaatteja ja lisää hieman mustapippuria, paista omeletti öljyssä pannulla. Koristele lopuksi ruohosipulilla.
Vadelmarahka
- 200 g pakastevadelmia
- 200 g laktoositonta maitorahkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl sokeria
- Muutama vadelmavene koristeeksi
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pilko vadelmaveneet ja koristele annos niillä.
Yllätys Amuse Bouche
Viipaloi pari pisaratomaattia
Viipaloi päälle 1–2 mustaa lakuvenettä