Anna-Maja Henriksson nikotiinipussisotkusta MTV:lle: Ymmärrän päätöksen, mutta todennäköisesti haittoja tulee

Entinen RKP:n puheenjohtaja, nykyinen europarlamentaarikko Anna-Maja Henriksson on kommentoinut kirjallisesti nikotiinipussisotkun käänteitä MTV Uutisille. 

– Tilanne on kokonaisuutena hyvin ikävä ja olen siitä hyvin pahoillani, kirjoittaa Henriksson.

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ilmoitti tänään, että nikotiinipusseja koskeva laki jätetään poikkeuksellisesti vahvistamatta. Grahn-Laasosen mukaan eduskuntaan aiotaan tuoda uusi, muutettu esitys, jossa sallittuja makuja ovat enää minttu ja mentoli. 

Aiempi, laajempi makuvalikoima herätti epäilyksiä siitä, että RKP olisi suosinut yksittäistä yritystä, jolla on tehdas Pietarsaaressa Henrikssonin kotiseudulla.

Henriksson pitää hyvänä sitä, että Grahn-Laasonen toimii niin kuin hän parhaaksi näkee. Henriksson kirjoittaa ymmärtävänsä Grahn-Laasosen ratkaisun, mutta arvelee haittoja syntyvän.

– Sellainen esitys tulee todennäköisesti vähentämään verotuloja ja lisäämään harmaata taloutta, mutta se on silloin seuraus, joka varmaankin ollaan valmiita hyväksymään, kirjoittaa Henriksson.

Henriksson sanoo, että tarkoituksena ei ole ollut suosia mitään yksittäistä yritystä, vaan pyrkiä löytämään ratkaisu, jolla torjutaan harmaata taloutta ja lisätään verotuloja Suomeen. 

– Tämän totesin tänään myös RKP:n eduskuntaryhmälle. Toivotan ministeri Grahn-Laasoselle voimia ja menestystä uuden esityksen valmisteluun, kirjoittaa Henriksson.

Lue myös:

    Uusimmat