Demokraatti: RKP:n nikotiinipussisotkusta tehty rikosilmoitus

Nikotiinipussiyritys Valo Swedenin toimitusjohtaja Timo Nurminen kertoo Demokraatille tehneensä rikosilmoituksen RKP:n nikotiinipussitapauksesta.

Ilmoitus koskee Demokraatin mukaan RKP:n entisen puheenjohtajan ja entisen opetusministerin Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajaa Anna Abrahamssonia, jonka on mediassa väitetty vieneen listan laissa sallittavista nikotiinipussien mauista erityisavustajien neuvotteluun huhtikuussa.

Mediatietojen mukaan lakiin kirjattiin sallituiksi mauiksi rosmariini, tee, inkivääri ja puu. Makuja valmistaa Henrikssonin vaalipiirissä Pietarsaaressa toimiva ruotsalainen Strengbergs Habit Factory.

RKP:n nykyinen europarlamentaarikko Henriksson totesi Helsingin Sanomien haastattelussa aiemmin tässä kuussa, ettei hän tiennyt, että Suomessa toimii toinenkin nikotiinipusseja valmistava yritys.

Valo Swedenin Timo Nurminen uskoo Henrikssonin valehtelevan. Nurminen katsoo, että RKP on ollut todellisuudessa hyvin tietoinen, että Valo Sweden on olemassa.

Demokraatin näkemässä 13. lokakuuta 2023 lähetetyssä sähköpostissa – johon Abrahamsson ei kuitenkaan vastannut – Nurminen kirjoitti Abrahamssonille muun muassa edustansa suomalaista Valo SWE Oy:tä joka valmistaa nikotiinipusseja Ruotsissa.

Nurminen kertoi viestissään yrityksen harkitsevan 30–50 ihmistä työllistävän oman tehtaan perustamista Vaasaan. "Mutta jos STM:n lakiehdotus menee tuollaisenaan läpi, investoimme ja rakennamme tehtaan Ruotsiin", hän sanoi.

Nurminen sanoo olleensa yhteydessä myös RKP:n europarlamentaarikkoon Nils Torvaldsiin . Tämä yhteydenotto liittyi nikotiinipussien etämyyntikieltoon.

– Nils Torvalds vastasi, että hän välittää tiedon RKP:n ministeriryhmään, jossa tämä asia varmasti keskustellaan ja käsitellään, Nurminen kertoo Demokraatille.

"Tarkoituksena ei ollut suosia yksittäistä yritystä"

Anna-Maja Henriksson pahoitteli viime viikolla kirjallisesti nikotiinipussisotkun käänteitä MTV Uutisille. 

– Tilanne on kokonaisuutena hyvin ikävä ja olen siitä hyvin pahoillani, kirjoittaa Henriksson.

Henriksson sanoo, että tarkoituksena ei ollut suosia mitään yksittäistä yritystä, vaan pyrkiä löytämään ratkaisu, jolla torjutaan harmaata taloutta ja lisätään verotuloja Suomeen. 

Lue myös:

    Uusimmat