Tähän Pihla Kaivo-ojan olympiapuolivälierä tulee ratkeamaan – "Kummalla se oikeasti pitää!"

Suomalaisnyrkkeilijä Pihla Kaivo-ojan haaste on maksimaalinen Pariisin olympialaisten puolivälierässä lauantaina. Turkkilainen maailmanmestari Buse Naz Cakiroglu vesittää muun muassa suomalaiselle tutun ulottuvuusedun. 

Toisen kierroksen ottelussa yhdysvaltalaista Jennifer Lozanoa vastaan torstaina Kaivo-oja hallitsi kehätapahtumia hyvällä liikkeellä ja ulottuvuudellaan. 

Urallaan myös olympiahopeaa ja kolme EM-kultaa voittanutta Cakiroglua, 28, vastaan pelin henki muuttuu, sillä kaksikon fyysiset ominaisuudet ovat hyvin samankaltaiset. 

– Totta kai se taktiikka muuttaa, mutta onneksi meillä oli leirillä Saksassakin paljon aasialaisia, jotka olivat samanmittaisia. Ei ole uusi asia, Kaivo-ojan valmentaja Maarit Teuronen pohjusti torstaisen voiton jälkeen. 

Teuronen ennakoi ottelua "kovaksi puhteeksi". 

– Sytyn itse kovista paikoista! Valmentaja hehkutti, kun Kaivo-oja on pitänyt mediahiljaisuutta suomalaistoimittajien suuntaan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mira Potkosen kahteen olympiapronssiin valmentanut Teuronen nostaa ottelusta yhden ratkaisevan asian ennakolta esille. 

– Turkkilainen on äärettömän itsevarma kehässä. Siitä lähdetään kamppailemaan – kummalla se pokka oikeasti pitää, valmentaja summaa. 

Suomen nyrkkeilyliiton valmennuspäällikkö Ervin Kade on nähnyt Kaivo-ojan ottelevan jo nuoresta tytöstä lähtien. Ottelija on jo nyt saavuttanut tason, jollaiseen harva suomalaisiskijä on urallaan yltänyt.

– Pihla pitkänä, hankalana vasurina aina, jos jalat liikkuvat hyvin, hankala kaikille. Tässä vaiheessa, kun mitaliotteluihin mennään, niin ottelut käydään hyvin pitkälle myös pään sisällä. Kaikki on mahdollista, Kade sanoo.

Ottelu alkaa lauantaina Suomen aikaa kello 22.04. Jos Kaivo-oja voittaa, hän varmistaa samalla vähintään olympiapronssin.

Lue myös:

    Uusimmat