Biden soitti Harrisin kampanjakokoukseen: "Pidän sinua silmällä, penska"

Valkoisen talon mukaan presidentin koronavirustartunnasta johtuneet oireet ovat lähes täysin kadonneet.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kehottaa kaikkia kannattajiaan tukemaan varapresidentti Kamala Harrisia tämän hakiessa demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta.

Vaikka Biden kuvailee presidenttikisasta vetäytymisensä tulleen yllätyksenä, arvioi hän sen olleen oikea päätös.

Presidentti otti puhelimitse yhteyttä tapaamiseen entisessä kampanjatoimistossaan, joka on nyt siirtynyt tukemaan Harrisin kampanjaa.

– Haluan sanoa tiimille, ottakaa hänet omaksenne. Hän on paras, lomakodistaan soittanut Biden sanoi.

New York Timesin mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun presidentin kuultiin puhuvan julkisesti sitten viime viikon, jolloin hänellä todettiin koronatartunta.

Biden kommentoi entiselle kampanjaväelleen myös vetäytymistään presidenttikilvasta.

– Tiedän, että eilisen uutiset olivat yllättäviä ja niiden kuuleminen oli teille vaikeaa, mutta se oli oikea ratkaisu, hän kommentoi.

Herkkä sananvaihto Harrisin kanssa

Bidenin puheenvuoron jälkeen Harris kertoi olleensa presidenttiin yhteydessä päivittäin. Harris lisäsi presidentti Bidenin ja tämän puolison Jill Bidenin olevan hänelle ja aviomiehelleen Douglas Emhoffille kuin perhettä.

Presidentti ei ollut vielä kadonnut linjoilta, joten kaiuttimesta kuuluikin yllättäen Bidenin lämminhenkinen vastaus.

–  Tunne on molemminpuolinen. Pidän sinua silmällä, penska. Rakastan sinua.

–  Minäkin rakastan sinua, Harris vastasi.

Lähi-idän tilanne Bidenin asialistalla

Valkoisen talon mukaan Bidenin koronavirustartunnasta johtuneet oireet ovat lähes täysin kadonneet. Lääkärin mukaan presidentti jatkaa tehtäviensä hoitamista täysipainoisesti. Bidenin on määrä palata Valkoiseen taloon tiistai-iltapäivänä.

Bidenia hoitava lääkäri Kevin O'Connor kertoo Valkoisen talon julkaisemassa muistiossa, että presidentti on saanut maanantaina kymmenennen annoksen Paxlovid-koronaviruslääkettä.

O'Connorin mukaan Bidenin arvot ovat olleet mittauksissa täysin normaalit, minkä lisäksi presidentin keuhkot ovat puhtaat.

Bidenin on määrä keskustella tiistaina Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun kanssa. Netanjahu vierailee tällä viikolla Washingtonissa.

Puhelussaan kampanjatoimistoon Biden sanoi jatkavansa töitä, jotta Gazaan saadaan rauha.

– Teen läheisesti töitä israelilaisten ja palestiinalaisten kanssa, jotta keksisimme, miten saada Gazan sota loppumaan, rauha Lähi-itään sekä panttivangit koteihinsa, Biden sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat