Valkoinen talo kiistää peitelleensä Bidenin terveyttä

Valkoisen talon lehdistösihteeri kuvaili vaatimuksia Bidenin erosta naurettaviksi ja korosti, ettei presidenttikisasta vetäytymisen taustalla ollut Bidenin terveys.

Valkoinen talo kiisti keskiviikkona peitelleensä tietoja presidentti Joe Bidenin terveydentilasta. Syytöksiä Bidenin terveydentilan peittelystä on esitetty varsinkin republikaanien suunnalta ja kuoroon on yhtynyt muun muassa puolueen varapresidenttiehdokas J. D. Vance.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Karine Jean-Pierre kertoi keskiviikkona toimittajille, että Bidenin päätöksellä vetäytyä presidenttikisasta ei ollut mitään tekemistä presidentin terveyden kanssa.

Hän kiisti, että Valkoinen talo olisi peitellyt Bidenin terveydentilan heikenneen.

–  Kyse ei ole salailusta. Tiedän, että tämä on teidän kaikkien toivoma kertomus. Sitä se ei ole, hän sanoi.

Biden ilmoitti sunnuntaina jättävänsä presidenttikisan kesken ja tukevansa varapresidenttiään Kamala Harrisia demokraattien presidenttiehdokkaaksi. Useat mediat ovat kertoneet Harrisin saaneen jo taakseen ehdokkuuteen tarvittavan määrän delegaatteja, jotka tekevät päätöksen puolueen ehdokkaasta.

"Annan presidentin puhua itse"

Jean-Pierre kommentoi keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessa myös vaatimuksia Bidenin erosta. Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin vaalikampanja on esimerkiksi väittänyt Bidenin päätyneen ratkaisuunsa "nopeasti heikentyvän kuntonsa" vuoksi ja antanut ymmärtää, ettei presidentti olisi kykeneväinen istumaan kauttaan loppuun.

– Meistä kaikki tämän kaltaiset ehdotukset ovat naurettavia, Jean-Pierre sanoi ja lisäsi listanneensa juuri samaisessa lehdistötilaisuudessa Bidenin presidenttikauden saavutuksia.

– Hän on kyennyt tekemään enemmän kuin yksikään presidentti kahdessa kaudessa.

Jean-Pierren mukaan Biden haluaa jatkaa työnsä loppuun ja tarjota lisää tuloksia Yhdysvaltain kansalle.

– Hän ei lopettanut kampanjointia tai väistynyt presidenttikisasta, koska olisi uskonut, ettei kykenisi istumaan toista kautta. Se ei ollut syy, Jean-Pierre jatkoi,

Hän kehotti kaikkia kuuntelemaan presidentin tuolloin vielä tulevan puheen.

– Annan presidentin puhua itse, hän totesi useaan otteeseen, kun häntä tentattiin Bidenin ratkaisun syistä.

Bidenin odotetun puheen sisällöstä voi lukea täältä.

Lue myös:

    Uusimmat