Ajastetun kuvauksen eli niin sanotun timelapse-videon kautta kamera paljastaa tähtien liikkeet taivaalla.
Iso-Britanniasta kotoisin oleva tähtikuvaaja Nathan O’Looney on erikoistunut timelapse-videoiden tekemiseen. Tähtitaivaille omistaunut 23-vuotias kuvaaja matkustaa ympäri maailmaa lumoavien näkymien perässä.
Videolla nähtävät häikäisevät öiset maisemat ovat kuvattu Irlannissa, Iso-Britanniassa, Itävallan Alpeilla ja Etelä-Afrikassa.
Tällaisen kuvamateriaalin taltioiminen vaatii matkustamista syrjäisille seuduille, sillä kaupunkien liiallinen valosaaste estää tähtien loistokkuuden näkemisen.
Videon häkellyttävä sulavuus on itse asiassa luotu yksittäisistä valokuvista. Tämän takia video on erityisen hyvälaatuinen ja katsoja pääsee ihailemaan kosmoksen komeutta uudella tavalla.
Teknologian avulla luonnon ihmeet paljastuvat
Kameran avulla ihminen pystyy tallentamaan ilmiöitä, joita ei paljaalla silmällä näe.
Pitkillä valotuksilla kuvaan tallentuu jopa Maapallon liikkeet tähtimeren keskellä.
– Videolla taivas näyttää pyörivän, mutta itse asiassa me täällä Maapallolla pyöritään. Kamera kiertää planeetan mukana, mikä saa tähdet muodostamaan spiraalin, O’Looney selittää.
Tähtien pyörteen keskellä näkyvä ympyrä johtuu siitä, että Maapallo kiertää akselinsa ympärillä.
Videolla nähtävän kierteen keskipiste osoittaa itse asiassa kohti Linnunradan ydintä.
Pohjoisella pallonpuoliskolla Maapallon akseli sen sijaan osoittaa kohti maailmankaikkeuden ulkorajoja. Täällä pohjoisessa vastaavanlaisessa tähtipyörteessä näkyisi Pohjantähti sen keskellä.
Videollaan O’Looney haluaa jakaa tätä luonnon kauneutta muille ja kannustamaan muita valokuvaamaan.
– Tämä meidän planeetta ja universumi ovat niin ainutlaatuisia, mutta tosiasia on, että niiden näkemiseen tarvitaan modernia teknologiaa. Jos omistat kameran, mene ulos ja todista se itse!