Devilsin sveitsiläistähti hurjana – Erik Haula tuikkasi viimeisen niitin

Jääkiekon NHL:ssä New Jersey Devils kaahasi kotivoittoon Timo Meierin hattutempun turvin. New Jersey kaatoi St. Louis Bluesin maalein 4–1.

Meier saatteli kotijoukot 2–0-johtoon jo ottelun ensimmäisessä erässä. Hän avasi illan maalitilin ylivoimamaalilla, kun ottelua oli takana noin 13 ja puoli minuuttia. Seuraavan täysosumansa Meier täräytti alle kolme minuuttia avausmaalin jälkeen.

Toisen erän puolivälin tienoilla Brandon Saadin onnistui kaventaa tilannetta, mutta Meier viimeisteli hattutemppunsa vajaat kahdeksan minuuttia myöhemmin.

Loppulukemat sinetöi ottelun viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin New Jerseyn suomalaishyökkääjä Erik Haula.

St. Louisin Kasperi Kapanen oli jäällä vajaat 11 minuuttia, mutta poistui kaukalosta ilman tehopisteitä.

Aho ja Teräväinen voittoa rakentamassa

Carolina Hurricanes luisteli torstaina niin ikään 4–1-kotivoittoon. Carolina kaatoi kotikaukalossaan Kanadan puolelta vieraissa olleen Montreal Canadiensin.

Montrealin Joshua Roy avasi maalitilin, kun ottelua oli pelattu kuutisen minuuttia. Kanadalaisvieraiden epäonneksi Royn osuma jäi kuitenkin seuran ainoaksi.

Carolinan Brady Skjei tasasi tilit vielä avauserän aikana, ja Stefan Noesenin rysty vei isännät 2–1-johtoon toisen erän viimeisellä minuutilla.

Päätöserässä Skjei saatteli kiekon jälleen maaliin, ja Sebastian Aho nappasi syöttöpisteen minnesotalaisen osumasta. Ottelun loppulukemat sinetöi tyhjään maaliin Andrei Svetshnikov, kun peliaikaa oli jäljellä noin minuutin verran. Teuvo Teräväisen tilille kilahti syöttöpiste Svetshnikovin osumasta.

Lundellille syöttöpiste Floridan ainokaisesta

Florida Panthers puolestaan kompuroi kotijäällään vierasjoukkue Philadelphia Flyersin käsittelyssä. Flyers varmisti voittonsa Garnet Hathawayn rannelaukauksella, kun peliaikaa oli jäljellä enää 22 sekuntia.

Pennsylvanialaisvieraat katkaisivat 2–1-voitollaan Floridan kuuden ottelun mittaisen voittoputken.

Floridan Anton Lundell kirjautti syöttöpisteen seuransa ainokaisesta osumasta.

Washington Capitals puolestaan kuritti Pittsburgh Penguinsia maalein 6–0.

Washingtonin Aleksandr Ovetshkin teki ottelussa 840. NHL-maalinsa. Ovetshkin nappasi myös syöttöpisteen, jonka myötä hän nousi 15. sijalle NHL:n kaikkien aikojen pistetilastossa. Kaikkiaan venäläisellä on nyt 1 532 tehopistettä, ja hän ohitti yhdellä pisteellä NHL-uransa vuosituhannen alussa lopettaneen Paul Coffeyn.