Duplantisin ja Warholmin superkisasta kuuma väittely – Michael Johnson tuimana: Valtaosa ihmisistä väärässä

Pikajuoksulegenda Michael Johnson uskoo Karsten Warholmin kukistavan Armand Duplantisin kahden yleisurheilutähden välisessä 100 metrin kisassa.

400 metrin aitajuoksun norjalainen maailmanennätysmies Warholm ja seiväshypyn ruotsalainen ME-ihme Duplantis ottavat yhteen ratasuoran mitalla Timanttiliiga-kisan aattona Zürichissä ensi keskiviikkona 4. syyskuuta

Arvuuttelut siitä kumpi vie näytöskilpailun nimiinsä käyvät kuumina. Tunnetun yleisurheilulehden Citius Magin äänestyksessä 54 prosenttia reilusta 2 600 äänestäjästä oli Duplantisin kannalla. Ruotsalainen sai peräti kaksi kolmasosaa äänistä, kun Zürichin kisajärjestäjät kysyivät samaa sometilillään. 

– Ostatko ääniä, Duplantis? Warholm kuittaili kilpaveljelleen. 

Myös Michael Johnson, 200:n ja 400 metrin entinen maailmanennätysmies, oli kommentoinut Citius Magin äänestystulosta Twitterissä. 

– 54 prosenttia ihmisistä on väärässä, Johnson linjasi odottaen siis 28-vuotiaan Warholmin voittoa. 

Juttu jatkuu videon alla.  

Armand Duplantis täräyttää jälleen maailmanennätyksen 2:12
Armand Duplantis täräytti jälleen maailmanennätyksen Timanttiliigassa viime viikolla. 

Duplantis, 24, arvelee norjalaiselle NRK:lle, että hänen suosionsa on seurausta Pariisin olympialaisista, jossa hän voitti uransa toisen olympiakullan. Warholm jäi hopealle omassa lajissaan. 

– Hänkin menestyi, mutta maailmanennätykseni oli jotain vielä hieman erityisempää, ME-lukemat uudestaan viime viikonloppuna Timanttiliigassa rikkonut Duplantis kommentoi.

Warholm on juossut 100 metrin matkan parhaimmillaan aikaan 10,49 hallissa vuonna 2017. Duplantisin tilastokelpoinen ennätys on 10,69, mutta vuonna 2018 hän kirmasi 2,1 m/s myötätuulessa ajan 10,57.

Lue myös:

    Uusimmat