Erityisesti näistä asioista eläkkeelle jäävä Keijo Leppänen muistetaan MTV:n toimituksessa

Keijo "Keke" Leppänen muistetaan MTV Uutisten toimituksessa erityisesti hyvästä tyyli- ja huumoritajustaan.

Eläkkeelle jäävän Keijo "Keke" Leppäsen työvaatekaapista löytyy 90 pukua, noin 150 kauluspaitaa ja 200 solmiota. 

Leppäsen kollega uutisankkuri Eerikki Pitkänen muistaakin, että Leppäsen perehdyttäessä häntä uutisankkurin rooliin hän sai neuvoja pukeutumisesta.

Keke Leppäsen viimeinen uutislähetys nähdään maanantaina 30.9. klo 22 MTV3-kanavalla. Yllä olevalla Koko kansan Keke -videolla on kollegoiden ja tunnettujen suomalaisten terveisiä Leppäselle. 

– Luota aina naisankkureiden makuun, Pitkänen kertoo Leppäsen sanoneen. 

Toisenkin neuvon hän Pitkäselle antoi.

– Hän sanoi, että jos uutisissa (juonnoissa) on vaikeita sanoja, niin laita ne naisankkurille, Pitkänen kertoo ja sanoo Leppäsen olevan aika "velmu".

Leppäsen rekrytointipäätöksen tehnyt Pasi Salmikallio kertoo, että juuri Keken pukeutuminen oli ratkaisevassa osassa rekrytointipäätöksessä.

– Keke kerran kysyi, että minkä takia juuri päädyitte minuun. Hetken mietin ja sanoin, että sinulla on niin hienoja vaatteita, hienoja pikkutakkeja, kravatteja ja paitoja, sen takia me valitsimme sinut, Salmikallio naurahtaa.

"Huippuammattilainen"

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen kertoo, että toki Leppänen on tunnetusti hyvä pukeutumaan, mutta muitakin hyviä puolia hänestä löytyy.

– Keke on huippuammattilainen, ei hän olisi muuten varmasti näissä hommissa yli 30 vuotta pysynyt. Keke on ehkä meidän ankkureistamme paras kirjoittaja. Silloin kun olin itse ankkurina, ihailin sitä, että Keke pystyi kirjoittamaan huonon tai kryptisen juonnon uudestaan kansantajuiseen muotoon.

Eläkkeelle jäänyt MTV Uutisten entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio muistelee, että Leppänen oli aloittaessaan ujo, arka ja vaatimaton.

– Vaatimattomuus on sittemmin korjaantunut. (Hänellä on) hieno piirre, että pystyy nauramaan itselleen eikä ota itseään tai tekemisiään niin vakavasti, Nuotio sanoo.

MTV:n uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen sanoo, että on aina voinut luottaa Keken ammattitaitoon.

– Keke on hyvin samanlainen siviilissä kuin lähetyksissäkin. Siviilissä hän on ehkä vähän machompi, viihdyttävällä tavalla, Koskinen-Papunen naurahtaa. 

Lue myös:

    Uusimmat