Päätoimittaja paljastaa: Näin eläkkeelle jäävän Keijo Leppäsen ankkurisaappaat täytetään

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen kertoo, että Keijo Leppäsen ankkurisaappaat täytetään niin sanotusti omin voimin. 

Tänään maanantaina 30. syyskuuta on Keijo "Keke" Leppäsen viimeinen työpäivä MTV Uutisten uutisankkurina ennen ansaittuja eläkepäiviä. 

Leppäsen eläköitymisen myötä moni saattaa pohtia, miten legendaarisen ruutukasvon ankkurisaappaat tullaan täyttämään. MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen kertoo, että Leppäsen ankkurisaappaat täytetään niin sanotusti omin voimin. 

– Emme lähde tässä kohtaa tekemään ulkoista rekryä. Meillä on erittäin hyviä nousevia ja nykyisiä ankkureita, jotka ottavat jatkossa vähän isompaa roolia. Emme tule hakemaan "uutta Keijo Leppästä" talon ulkopuolelta, vaan omat ihmisemme saavat enemmän mahdollisuuksia, Einonen kertoo.

Einosen mukaan järjestely tulee näkymään MTV:n muiden uutisankkureiden työssä siten, että nykyisillä uutisankkureilla tulee vastaisuudessa olemaan hieman aiempaa enemmän illan ankkurivuoroja. 

Einonen toteaa hänellä olevan paljon lämpimiä muistoja Leppäsestä. He ennättivät työskennellä yhdessä MTV Uutisissa 25 vuoden ajan. Ankkurihommia he tekivät yhdessä miltei 15 vuotta.

Einonen kehuu Leppäsen olevan äärimmäisen pätevä huippuammattilainen, jolla on journalistinen puoli kaikin puolin hallussa. 

– Mutta ennen kaikkea hän on niin kiva ihminen. En usko, että työyhteisössämme on yhtäkään ihmistä, jolla olisi mitään pahaa sanottavaa Kekestä. Hän on ystävällinen, mukava, kiltti ja huumorintajuinen kaikin puolin. Ei varmaan parempaa kollegaa voisi kukaan tänne saada, Einonen sanoo.

Einonen toivoo Leppäsen nauttivan eläkepäivistään. 

– Keke on hyväkuntoinen, vireä kaveri ja tiedän, että hän tulee tekemään vaikka mitä. En usko, että hän kiikkustuoliin tulisi tässä kohtaa jäämään. Nauti eläkepäivistäsi ja tee kaikkea kivaa, Einonen kehottaa. 

Einosella on mielessään myös yksi vinkki, johon Leppänen voisi hänen mielestään eläkepäiviensä ratoksi tarttua. Hän suuntaa sanansa suoraan Leppäselle. 

Mika Saukkonen on nyt tänä syksynä mukana Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelmassa. Sinulla on nyt eläkkeellä aikaa harjoitella tanssiaskeleita, ja jos haluat, niin voin vinkata tuotannolle, Einonen nauraa. 

Lue myös:

    Uusimmat