Chrissy pyysi naisia kertomaan, mitä he eivät kerro ottamistaan kuvista Instagramissa. Syntyi hashtag #WhatIDidntPostonInstagram.
Kun näet Instagram-kuvan täydelliseltä rannalta tai upeasta ravintolasta, aavistatko heti, millaisissa tunnelmissa kuva on otettu? Joskus kepeimpienkin otosten taustalla on vaikeita asioita – ja tämä projekti todistaa sen!
Chrissy Stockton pyysi muita naisia kertomaan, mitä he eivät kerro ottamistaan kuvista Instagramissa. Syntyi hashtag #WhatIDidntPostonInstagram, suomeksi "mitä en julkaissut Instagramissa".
Tarinoista syntyi samanniminen teos What I Didn’t Post on Instagram, jossa ihmiset kertovat lyhyitä tarinoita siitä, mitä he eivät kerro sosiaalisessa mediassa. Stockton listasi tarinoita myös Thought Catalog -sivustolla.
Tällaisia asioita ihmiset eivät kuvistaan kerro
Instagram-käyttäjä Neverwordlessin suosituimmassa kuvassa on 1700 tykkäystä. Otoksessa näkyy kahvikuppi, pullaa ja muistikirja.
Jos kuva ei näy, katso se täällä.
Kuvan julkaissut saksalaisnainen ei kuitenkaan kertonut seuraajilleen, miten itki, ennen kuin otti kuvan; kahvilatilauksen tekeminen ahdisti häntä voimakkaasti, ja matkalla pöytään hänen kätensä tärisivät niin, että kahvi läikkyi yli. Sitä kaatui kaikkialle: pöydälle, vaatteille ja kassiin.
– Minulla oli vain yksi paperi, ja olin liian häpeissäni mennäkseni sisään ja pyytääkseni lisää, kukaan ei noussut auttamaan ja ympärilläni oli runsaasti muita ihmisiä, joiden täytyi huomata, koska tästä (kahvin läikyttämisestä) kuului pirstoutumisen ääni. Vapisin niin pahasti, istuin siinä enkä tiennyt, mitä tehdä, oikeita kyyneliä silmissäni. Tämä on yksi niistä tarinoista, joita en paljastanut kokonaisuudessaan Instagramissa, Neverwordless kertoo.
Jos kuva ei näy, katso se täällä.
Instagram-käyttäjä Arlennéa Savagen kuva on profiilista otettu selfiekuva. Kukaan ei kuitenkaan saanut nähdä kuvaa, sillä Savage ei julkaissut sitä.
– En koskaan julkaissut tätä Instagramissa, koska poistin Instagram-tilini ja taistelin itsetuhoisten ajatusten kanssa. Toista kertaa. Olin juuri saanut meikkini valmiiksi. Siitä oli tullut pärjäämismekanismi silloin, kun tunsin oloni sairaaksi tai halusin kuolla. Olin hyvin onneton, Savage kuvailee kuvatekstissä.
Työssään miesvaltaisella alalla Savagea oli syrjitty ja hän oli kuullut rasistisia solvauksia. Hänen elämäntilanteensa oli vaikea, hän oli mukana oikeustaistelussa ja hänen painonsa oli noussut.
– En tiedä, mitä käyt läpi tänään, tällä viikolla, tänä vuonna. Tiedän, että kaikkien lavasteiden ja filttereiden keskellä voimme ajatella, että kaikki on hyvin, Savage kirjoittaa ja toteaa, että todellisuudessa Instagram voi olla ihmisen ainoa purkautumistie.
Nyt Savage voi paremmin. Hän tarjoaa apuaan muille vaikeuksia kokeville.
Jos kuva ei näy, katso se täällä.
Fitness-ohjaaja Rachele Chafirin kuvassa Chafir itse nauraa auringossa. Iloiselta vaikuttavan otoksen taustalla on kuitenkin vaikeita tunteita. Chafir huomasi, että nauroi kuvassa kirjaimellisesti koko kehollaan.
– Välittömästi tämän jälkeen huomasin, että hampaani näyttävät kamalilta, kasvoni näyttävät oudoilta ja kuin epämuodostuneilta ja vyötärölinjani näyttää liian leveältä tästä oudosta kuvakulmasta. Miten ankaria olemmekaan itsellemme? Mikä voisi olla kauniimpaa kuin ilo, jonka on pakko päästä ulos kehostamme, Chafir kirjoittaa.
Jos kuva ei näy, katso se täällä.
Thebookishlover-nimimerkkiä käyttävä Marshal julkaisi itsestään kuvan kirjan kanssa. Kuvatekstissä hän jutteli elokuvasta, jonka ensi-iltaa odottaa, sekä projekteista, joita on saanut valmiiksi.
Sitten Marshal poisti kuvan. Hän ei kertonut kellekään, että kuva on otettu hänen isänsä kuoleman yksivuotispäivänä.
– En tiedä, miksi otin kuvan, tiedän vain, että tarvitsin jonkinlaisen harhautuksen. Kärsin masennuksesta, unettomuudesta ja vaikeasta migreenistä. Kun tapaat minut, olen pelkkää hymyä ja naurua, et koskaan näkisi minua itkemässä tai surullisena. Kun minulla on ongelmia, makaan vain sängyssäni ja itken itseni uneen.
Marshal kertoo, ettei kukaan näe hänen iloisen kuorensa sisään. Hän yritti vaikeimpana aikanaan jopa itsemurhaa siinä onnistumatta.
Lopulta Marshal ymmärsi, ettei hänen tarvitsisi kärsiä ikuisesti; jonain päivänä kipu hellittäisi.
– Totuus on, että haluamme antaa ihmisten nähdä itsemme vain onnellisina ja ongelmista vapaina. Haluamme heidän ajattelevan, että elämme täydellistä, ongelmista vapaata elämää.
Jos kuva ei näy, katso se täällä.
Käyttäjä dayantinandosin kuva on elektronisen musiikin keikalta.
– Ihmiset todella uskovat, että minulla oli hyvin hauskaa tällä hetkellä, dayantinandos kirjoittaa kuvastaan.
Keikalla hänellä oli kädessään puhelin, jolla hän tekstaili seurustelukumppanilleen. Hän tiesi heidän suhteensa olevan lopussa.
– Tärisin, olin paniikissa, hermostunut, ahdistunut, koska tiesin, että se oli kaiken loppu, dayantinandos kuvailee.
– Tanssin, koska ajattekin, että se kuona voisi vapautua (valitettavasti ei voinut). Tanssin, koska olin todella apea... Onnelliset nettikuvat eivät tarkoita, että ihminen on ok.
Lähde: Thoughtcatalog.com
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.